KW Napisano 22 Października 2009 Zgłoś Napisano 22 Października 2009 tak, powinien byc na NOA1 i jesli papiery byly wyslane pod koniec sierpnia to juz dawno powinienes go miec patrzac na nasza liste NOA1 przychodzi srednio po tygodniu, najdluzsze czekanie jekie widzialam to chyba 11 dni no chyba ze cala korespondencja zajmuje sie agencja...... albo podales zly adres...... albo oni tego od razu nie wyslali........... to biuro powinno ci to wszystko wytlumaczyc i dac jako odpowiedz wiecej niz "o, zadzwonilismy i jest OK" to nie jest dowod jesli chcesz potwierdzic co mowia to sam zadzwon do uscis albo popros o wyjasnienia w tym biurze jesli im juz zaplaciles to masz do tego prawo no chyba ze ich odpowiedzialnosc konczy sie na wyslaniu papierow
lukaszekkk Napisano 22 Października 2009 Autor Zgłoś Napisano 22 Października 2009 W Polsce na NOA1 czeka sie pare dni... w USA jak widzialem na liscie to czekaja miesiac (Ci ktorzy zalatwiali to w USA) Ja wysylalem w USA nie w Polsce ... w Polsce jest krocej ... u mnie jest juz ponad miesiac ... Mowili ze kolo miesiaca sie czeka raz mniej raz wiecej ... ze nie ma reguly ... W biurze bylem setki razy ... pamietaja mnie i wiedza ze liczy sie dla mnie czas ... tak to jest z tymi papierkowymi sprawami Idzie sie zalamac
lukaszekkk Napisano 22 Października 2009 Autor Zgłoś Napisano 22 Października 2009 Pojde do biura kolejny raz i poprosze o konkretne odpowiedzi ... Nie ma co czekac .... Dzieki wszystkim za pomoc !!!
lukaszekkk Napisano 29 Października 2009 Autor Zgłoś Napisano 29 Października 2009 własnie dostalem pierwszy list NAO1 teraz muszę czekać na drugi list ? ile to mniej więcej może potrwać? jakie dokumenty muszę przygotowąć? to czyli teraz tylko czekam na ten list drugi i wtedy dopiero zaczynam wysyłać resztę dokumentów? oczywiscie chce wszystko miec juz wczesniej przygotowane wiec za co mam sie zabrac ?
KW Napisano 29 Października 2009 Zgłoś Napisano 29 Października 2009 A co jest w tym liscie we received your documents (czyli NOA1) albo we approved your case (to juz NOA2) bo moze ci od razu przyslali drugi ostatnio wyglada ze miedzy NOA1 i 2 jest jakies 2 miesiace moze 3 potem sprawa idzie do NVC i beda potrzebne dokumenty sponsora i oplata znajdz na
lukaszekkk Napisano 29 Października 2009 Autor Zgłoś Napisano 29 Października 2009 NAGŁOWEK : I-... Notice of Action Mam na duze takie kolumny jak Receipt Number, Received Date, Notice Date... I opisane jest w nim ze w razie jakis bledow zeby dzwoni i zglaszac ... Wiec zapewne jest to dopiero pierwszy list To teraz czekam na NAO2 i nic ni emusze narazie do nich odsylac ? czekam na kolejny list od nich? Chcialbym skompletowac dokumenty, zeby jak przyjdzie NAO2 to zeby odrazu odeslac im potrzebne dokumenty, zeby nie tracic czasu ... Za co teraz powinnienem sie zabrać?
KW Napisano 29 Października 2009 Zgłoś Napisano 29 Października 2009 Mam na duze takie kolumny jak Receipt Number, Received Date, Notice Date... A co jest wpisane w Received Date?
lukaszekkk Napisano 29 Października 2009 Autor Zgłoś Napisano 29 Października 2009 Receive Date : October 20, 2009 Notice Date: October 27, 2009 * RECEIVED
KW Napisano 29 Października 2009 Zgłoś Napisano 29 Października 2009 zlozylem petycje w USA o przyznanie wizy dla zony 26 sierpnia 2009r...Petycje skladala mi firma ktora ma dobra renome... Received Date : October 20, 2009 A czy moglbys podac nazwe tej firmy Bo skoro papiery szly do urzedu od 26 sierpnia do 20 pazdziernika to ja bym im dobrej renomy nie dawala poczta z tego to max tydzien
lukaszekkk Napisano 29 Października 2009 Autor Zgłoś Napisano 29 Października 2009 coz zrobisz chcesz jak najlepiej ale nie zawsze tak wychodzi to powiedz mi teraz czy dobrze mysle: czekam na drugi list i pozniej dopiero wysylam papiery teraz nic nie musze wysylac? ale tak jak poprzednio pisalem chce skompletowac dokumenty juz teraz ... zeby nie tracic czasu na ostatnio chwile... jaki krok teraz ? KW dzieki za pomoc !!! Te forum jest swietne !!! DZIEKI JESZCZE RAZ ZA POMOC !!!
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.