Skocz do zawartości

Wjazd Do Kanady

zuzia

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

mam pytanie do osob zorientowanych w/w temacie.czy posiadajac paszport wydany w 2005 moge wjechac z usa na teren kanady??? czy musze ten paszport wymienic na biometryczny? nadmienie ,ze mam gc,ale nie jestem pewna czy jako rezydent rowniez obowiazuje mnie wjazd na tych samych zasadach jak pozostali.pozdrawiam

Napisano

co racja to racja, z ta mala uwaga, ze na granicy kanadyjskiej musisz sie zadeklarowac jako kto wjezdzasz, na ogol taka deklaracje rozumie sie przez pokazanie odpowiedniego dokumentu jak GC lub polski paszport

a co do samego paszportu to tylko w kwestii przypomnienia bo pamietam, ze sly6 pisal o tym juz wiele razy:

(...)zwolnienie z obowiązku uzyskania wizy na pobyt czasowy dotyczy jedynie posiadaczy polskich i litewskich paszportów biometrycznych (PDF, 507.59 KB) (tj. paszportów polskich oraz litewskich wydawanych od 28 sierpnia 2006r (...)

Link do zrodla

Napisano

dzieki bardzo za pomoc:) ja chce pojechac do kanady tylko na weekend,tak ze chyba GC wystarczy w zupelnosci tak mysle,chyba ,ze sie myle???

Napisano
dzieki bardzo za pomoc:) ja chce pojechac do kanady tylko na weekend,tak ze chyba GC wystarczy w zupelnosci tak mysle,chyba ,ze sie myle???

jesli lecisz samolotem musisz z zielona karta tez miec paszport polski, natomiast jesli jedzies lub plyniesz wystarczy tylko zielona karta na przekroczenie granicy

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...