ppp1 Posted November 29, 2009 Report Share Posted November 29, 2009 witam czy można coś takiego kupić jak zamienik prądu z 220 na 110 z wtyczką usa do tel laptopa i podobnych urządzeń chodzi mi taką redukcje z polskiego na usa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rademedes Posted November 30, 2009 Report Share Posted November 30, 2009 telefony, laptopy i wiele innych urzadzen dziala w zakresie napiec 110-220V, wiec potrzebujesz jedynie przejsciowki zeby zamienic wtyczke temat byl wielokrotnie poruszany na tym forum Link to comment Share on other sites More sharing options...
krajech Posted December 1, 2009 Report Share Posted December 1, 2009 witam czy można coś takiego kupić jak zamienik prądu z 220 na 110 z wtyczką usa do tel laptopa i podobnych urządzeń chodzi mi taką redukcje z polskiego na usa Rozumiem że chcesz korzystać z urzadzen w USA. Czyli interesuje cię zamiana ze 110 na 220V a nie jak napisałeś z 220 na 110. Zredukować o połowę napięcie jest łatwiej niż podnieść ale w USA są transformatory działające w obie strony . Przekładając odpowiednio zworki na obudowie konfigurujesz sobie odpowiednie wartości np 110 na wejściu i 220 na wyjściu lub odwrotnie używając w polsce sprzęt amerykański 220 na wejściu i 110 na wyjsciu. Polecam szczególnie urządzenia oparte na zwykłych transformatorach ( poznasz po wadze , są cięższe i większe niż ich odpowiedniki elektroniczne) Wersje elektroniczne ( made in china ) są słabo zabezpieczone przed uszkodzeniem i dość awaryjne i mogą uszkodzić podłączony sprzęt w razie awarii. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ppp1 Posted December 1, 2009 Author Report Share Posted December 1, 2009 już znalazłem na allegro chodziło mi o redukcje z polskiego na usa Link to comment Share on other sites More sharing options...
FUGAZI Posted December 1, 2009 Report Share Posted December 1, 2009 "Czy Można Zamienik Prądu Z Polskiego Na Usa Wtyczke I 110v kupić takie coś" Fajne zdanie (: Kolejność wyrazów wybrałeś losowo? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.