mik99 Posted December 6, 2009 Report Share Posted December 6, 2009 Witajcie Jaką firmę polecacie, aby bezpiecznie dostarczyła zakupionego lapka na terenie USA do Polski?. Mam znajomego w USA, który mógłby nadać paczkę. Sęk w tym, że naczytałem się wielu negatywnych opinii o min. POLAMERZE Link to comment Share on other sites More sharing options...
trucker Posted December 6, 2009 Report Share Posted December 6, 2009 ja wysylalem laptopa polamerem i wszystko ok bylo:) pozatym kasa i paczki tez polamerem i narazie nie zawiodl:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fisher Posted December 7, 2009 Report Share Posted December 7, 2009 Nie wiem czy cos w tej firmie sie zmienilo, ale ja od roku nie sle przez Polamer paczek. Niech sie wypowiedza Ci, ktorzy ciagle korzystaja z uslug tej firmy. Czy cos w obsludze zmienilo sie na plus ? I czy dalej kazda paczke "rozpruwaja" ? Gdzie te dawne czasy ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mik99 Posted December 13, 2009 Author Report Share Posted December 13, 2009 No właśnie ja o POLAMERZE słyszałem same, (prawie same) złe opinie. Co innego o firmie DOMA Service . Link to comment Share on other sites More sharing options...
mik99 Posted December 13, 2009 Author Report Share Posted December 13, 2009 ja wysylalem laptopa polamerem i wszystko ok bylo:) pozatym kasa i paczki tez polamerem i narazie nie zawiodl:) a jak dawno temu wysyłałeś laptopa? i ostatnią paczkę do PL? Link to comment Share on other sites More sharing options...
marasd Posted January 4, 2010 Report Share Posted January 4, 2010 Jesli chodzi o Polamer to nie wiem skad macie takie zle doswiadczenia-ja mam dobre. Otoz firma Polamer wyslalem ponad 100 laptopow tak dokladnie 100 zaden mi nigdy nie zginal. Dlaczego wysylalem Polamerem otoz dlatego, ze wczesniej wysylalem firma "Doma", w ktorej to ukradziono mi 3 laptopmy zeby bylo smieszniej nie zginely cale paczki bo srednio wysylalem 3,4 lapy w paczce tylko ginely po jednym z paczki. Po licznych reklamacjach dzwonilem do managera "Domy" w Chicago, na marginesie jakis naprawde niodpowiedzialny facet po paru miesiacach i postraszeniu go ze sprawa ta znajdzie final w gazecie zaplacono mi 2*100$ i raz 180$ w ramach rekompensaty gdzyz kazda paczka jest standardowo ubezpieczona na 100$. zwrocili mi 100$ za kazdego laptopa +koszty przesylki laptopy kosztowaly okolo 1000$ kazdy takze bylem do tylu na tym procederze okolo 3 tysiecy. Teraz korzystam z UPSU mam tam konto i powiem wam ze lapa mam w przeciagu 5 dni roboczych w polsce a koszt taki sam jak polamerem czy doma, ale tylko w przypadku nadania przesylki powyzej 100kg. Mniejsze przesylki wychodza niestety znacznie drozej. Wyslanie jednego to koszt rzedu 100$ przypuszczam ja robie to hurtowo wiec warto. pozdrawiam Z "Doma" juz nigdy nic nie wysle Link to comment Share on other sites More sharing options...
FUGAZI Posted January 4, 2010 Report Share Posted January 4, 2010 Zero złych doświadczeń z Polamerem a wysłałem z nimi kilkadziesiąt paczek, od drobnej elektroniki przez lapki do połowy Mustanga w częściach. Czasem, w okolicach świąt łapią lekkie opóźnienia, ale bez dramatów. Poza tym ich system monitorowania przesyłek kuleje, ale to tylko kosmetyka. Nie wiem czy prują paki, ale jeżeli tak to zamykają je z powrotem bez śladu. Ze wszystkich przesyłek tylko jedna została oclona. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.