crispy Posted December 10, 2009 Report Share Posted December 10, 2009 Hej, jestem nowy na forum, to jest mój pierwszy post dlatego proszę wyrozumiałość w razie gdybym strzelił jakąś gafe Planuje wyjazd na CAMP (Campower bądź Resort) w wakacje 2010 i po zakończeniu pracy jakiś trip, nie zależy mi na wyjeździe tylko i wyłącznie dla zarobienia kilku dolców i następnie powrotu do domu. Mam dylemat z wyborem biura, waham się między CCUSA, Camp America i Camp Leadres. Po przejrzeniu kilkunastu opinii skłaniałbym się ku CCUSA. Prosiłbym o jakieś sugestie ze strony forumowiczów zwłaszcza osób, które już korzystały z 'usług' , któregoś z tych biur. Jeżeli istnieje na forum jakaś grupa osób, które wspólnie planują wyjazd na CAMP 2010 to byłbym wdzięczny za jakieś info w tym temacie bądź na PW. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
otoagatka Posted December 11, 2009 Report Share Posted December 11, 2009 Skoro najbardziej podoba Ci sie oferta CCUSA to lubisz przeplacac bo ich program w tym roku to jakies 1800 pln w chwli gdy zarowno CL jak i CA maja ceny na poziomie 1300 pln Link to comment Share on other sites More sharing options...
crispy Posted December 16, 2009 Author Report Share Posted December 16, 2009 najbardziej podoba Ci sie otoagatka, nie chodzi o to, że podoba mi się bo trzeba przepłacić i to ostro, ale wynikało to z tego, że w 2011 planuję wyjazd na W&T i chodzi o to,że miałbym pewnie jakieś zniżki za to,że już korzystałem z usług tego biura. A na obecną chwilę CCUSA jest chyba jedyną (nie jestem pewien do końca) "rzetelną" firmą która organizuje W&T i CAMP jednocześnie, z tego co się dowiedziałem to Go2Usa w 2010 nie organizuje Campu, a tak poza tym to zostały chyba biura, które organizują tylko Camp albo W&T i inne programy oprócz Campu. Jednak po przemyśleniu, doszedłem do wniosku, że skorzystam raczej z usług CL albo z CA bo nie ma sensu planowanie wyjazdu za 2 lata dlatego, że nie jestem pewien czy uda mi się pojechać w 2010r. a poza tym nie ma co przepłacać i martwić się na zapas zniżkami na następny rok, kto wie co będzie za 2 lata a za tą ok. 500(dokładniej 405 w porównaniu z CL)złotową różnicę będę mógł opłacić wize i jeszcze zostanie pare zł Link to comment Share on other sites More sharing options...
corleone Posted January 4, 2010 Report Share Posted January 4, 2010 Witam mam pytanko - czemu najpierw chcesz jechać na campa a potem na W&T? Nie lepiej odrazu na W&T? Z tego co się orientuje, na campach dużo nie zarobisz.. Chyba że się myle, to proszę o korygowanie;) zdr. Link to comment Share on other sites More sharing options...
crispy Posted January 4, 2010 Author Report Share Posted January 4, 2010 Witam mam pytanko - czemu najpierw chcesz jechać na campa a potem na W&T?Nie lepiej odrazu na W&T? Kwestia finansowa, camp - koszt całkowity wynosi ok. 1800-2000zl z opłatą wizową, natomiast W&T średnio 6-7000zl, ja teraz studiuje na dziennych, nie pracuje. Gdybym się sprężył to pewnie bym skombinował tą kase na W&T ale to by mnie kosztowało zbyt wiele wyrzeczeń, pewnie musiałbym pożyczyć część kasy a tego nie chce. Po powrocie mam zamiar studiować zaocznie, znaleźć jakąś robotę i wtedy nie powinno być problemu. Z tego co się orientuje, na campach dużo nie zarobisz.. Jeżeli chodzi o kwestię zarobków to oczywiste jest, że nie ma co porównywać bo na W&T w miesiąc można zarobić tyle co za 9 tygodni campu a nawet więcej, jednak praca na campie też ma jakieś plusy. Pozdro Link to comment Share on other sites More sharing options...
corleone Posted January 4, 2010 Report Share Posted January 4, 2010 6-7tys?? Czemu aż tak sporo wyliczyłeś? Co wliczałeś? jednak praca na campie też ma jakieś plusy. jakie? (pytam bez zgryźliwości ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
crispy Posted January 4, 2010 Author Report Share Posted January 4, 2010 6-7tys?? Czemu aż tak sporo wyliczyłeś? Co wliczałeś? Więc wyliczyłem koszty W&T wg biura BTC, opcja placement bo taką bym wybrał: 1. oplata aplikacyjna 395 PLN 2. I rata 495 PLN 3. II rata za w&t 575 USD (Jeżeli chcemy kupić bilet samodzielnie to 725 USD) 4. bilet lotniczy ok. 2200 zl 5. i z 500$ kieszonkowego na pierwsze wydatki mysle,że bilet kupowałbym sam to w pkt.3 opłata 725USD, dolar wg NBP 2.84 wychodzi coś ok. 6500zl jednak praca na campie też ma jakieś plusy. jakie? (pytam bez zgryźliwości ) Tu trochę przekręciłem, miałem na myśli Camp jako program ogólnie, jeżeli ktoś nie ma wystarczająco kasy na w&t może jechać na Camp po wiele niższych kosztach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
corleone Posted January 4, 2010 Report Share Posted January 4, 2010 Hmm... jezeli faktycznie dobrze przeliczyles to fakt, chyba że bilet udaloby się kupić taniej. Camp - owszem, tylko że mozliwość zarobku praktycznie żadna no i nie wiem jak to jest z miejscami? Bo z tego co do tej pory widze, to wszyscy trafiają raczej w jakies odległe, małe mieściny, a jednak fajnie byłoby życ w jakims "znanym", wiekszym miescie No i nie wiem jak w innych Campach, ale w Camp America nie masz mozliwosci wyboru tego miasta.. Jak to wyglada gdzie indziej? Bo szczerze mówiąc, najpierw bylem zadowolony opcjami typu "camp", a teraz coraz bardziej zaczynają mi się one rysować jako wyzyskujący obóz pracy w zapadłej dziurze, gdzie żaden amerynanin za tak marne grosze nawet by na tą prace nie spojrzał Wyprowadźcie mnie z błędu jesli w takowym jestem! ech. Link to comment Share on other sites More sharing options...
drozdzxx Posted January 19, 2010 Report Share Posted January 19, 2010 corleone ma racje co do ceny. Jeżeli lecisz po raz 1 proponuję camp teraz parę argumentów 1. cena 2. masz zapewnione zakwaterowanie i wyżywienie 3. bardzo mało formalności, praktycznie wszystko podane jak na tacy, trzeba tylko wypełnić aplikację i pojechać po wizę. Żaden camp nie jest w centrum miasta to logiczne, że są z dala od dużych cywilizacji żeby dzieciaki mogły wypocząć. Co do zarobków to kiedy wraca się powtórnie na camp dyrektor proponuj o wiele więcej, to jednak ustala się już osobiści Link to comment Share on other sites More sharing options...
jogabonito Posted February 8, 2010 Report Share Posted February 8, 2010 no włąśnie jak teraz, co polecacie? Chyba najodpowiedniejszą ofertę ma camp leadres? Niech ktoś kto się teraz rozglądał wypowie, oraz chętnie posłucham tych co znają opinie o camp leadres ccua oraz camp america. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.