agat Napisano 11 Kwietnia 2005 Zgłoś Napisano 11 Kwietnia 2005 mam pytanko czy mozecie mi napisac z jakimi organizacjami sponsorujacymi wspolpracuja wasze biura , z których korzystacie..chodzi tu np. DEE, Aliance Abroad, CIEE i inne o ktorych moze nawet nie slyszalam ..potzrebuje tych informacji do zweryfikowania danych o biurach z ktorymi moge ewentualnie wspolpracowac ..poniewaz pracodawce zalatwialm sobie sama, problem w tym ze pewnie on bedzie chcial abym wybrala biuro ktore wspolpracuje tez z organizacjami , z ktorymi i on wspolpracuje ..podejrzewam ze jesli beda to te same w obu przypadkach to szybszy i latwieszy bedzie przeplyw informacji i dokumentow ..wiec wole teraz sie zabezpieczyc takimi informacjami a nie pod koniec zalatwiania.. Pozdrawiam wszytkich..BOŻKE I KAJKO szczegolnie PS Bozka to super pomocna dziewczyna DZIEKUJE CI SKARBIE NA FORUM ZA POMOC I MAM NADZIEJE DO ZOBACZENIA NA PIWKU
Flame of Udun Napisano 11 Kwietnia 2005 Zgłoś Napisano 11 Kwietnia 2005 Doctor cos takiego kiedys napisał: Almatur (WWW) Organizacja sponsorująca: CIEE Almatur Gdańsk Sp .z o.o. (WWW) Organizacja sponsorująca: CET USA Alturist (WWW) Organizacja sponsorująca: CET USA Amerlink (WWW) AMTA American Travel Abroad (WWW) Organizacja sponsorująca: CIEE Au Pair Partner S.C. (WWW) Organizacja sponsorująca: American Work Experience Bratniak (WWW) Organizacje sponsorujące: Amerex, CCI, CHI BTC Business Travel Club (WWW) Organizacja sponsorująca: CIEE Camp America (WWW) Nie jest to dokładnie W&T raczej jego alternatywa, więc odsyłam na stronę po szczegóły Campus (WWW) Organizacja sponsorująca: CIEE CCUSA (WWW) Organizacja sponsorująca: CCUSA Columbus Club (WWW) Organizacja sponsorująca: BUNAC (British Universities North America Club) FOSTER (WWW) Organizacje sponsorujące: CENET, WISE, INTRAX FUNCLUB (WWW) Organizacja sponsorująca: CIEE Furnel Travel (WWW) Organizacje sponsorujące : WISE, ALLIANCES ABROAD GROUPE, INTRAX, CHI, CCI, CENET GO2USA (WWW) Organizacja sponsorująca: Spirit Cultural Exchange Guliwer (WWW) Organizacje sponsorujące: CET USA, APEX USA, SPIRIT CULTURAL EXCHANGE InterCamp (WWW) Organizacja sponsorująca: CIEE ISE (S.O.W.A.) (WWW) Organizacja sponsorująca: APEX USA ITC (WWW) JDJ (WWW) Organizacja sponsorująca: INTRAX Lingwist (WWW) Organizacje sponsorujące: CHI, Intrax, Into Ed Ventures Marko-serwis pracy (WWW) Organizacje sponsorujące: CIEE, CHI, Intrax, Into Ed Ventures Migacz Travel (WWW) Organizacje sponsorujące: CIEE, CETUSA OK-TOURS (WWW) Organizacja sponsorująca: CET USA Student Adventure (WWW) Organizacje sponsorujące: CHI Student Center (WWW) Studentpoint/Interexchange (WWW) Travelus (WWW) Organizacje sponsorujące: Ameritrex Work and Travel, Continental Staffing Services Inc., Intrax YES-Young Explorers Society (WWW) Organizacje sponsorjące: Intrax, Face the World YTP Youth Travel Polska (WWW) Organizacje sponsorujące: CHI, GeoVision Wagabunda (WWW) "CET Poland" (WWW) Skupia Polskie firmy, które współpracują z CET USA Cześć z nich jest już wyżej wymieniona. http://www.usa.info.pl/artykul_z_kim_na_wat.php F
agat Napisano 11 Kwietnia 2005 Autor Zgłoś Napisano 11 Kwietnia 2005 dzieki wielkie Skarbie Pozdrawiam
agat Napisano 11 Kwietnia 2005 Autor Zgłoś Napisano 11 Kwietnia 2005 ale w dalszym ciagu prosze was z forum o informacje ..bo moglo sie pozmieniac , poza tym szukam tez firm ktore wspolpracuja z DEE ale to chyba jakas spolka z CIEE..nie wiem nie znam sie na tym ,a DEE nie widnieje wogole na tej liscie ..
Flame of Udun Napisano 11 Kwietnia 2005 Zgłoś Napisano 11 Kwietnia 2005 DEE to nie sponsor czy spolka z COUNCILem - oni tylko zalatwiaja oferty pracy w kasynach - z tego co wiem to wspolpracuja z CIEE i CHI. W polsce otworzyli wlasne biuro emakopol. Chyba tez wspolpracuja z BTC... F
agat Napisano 11 Kwietnia 2005 Autor Zgłoś Napisano 11 Kwietnia 2005 nie znam sie na tych ich powiazaniach...ale dzieki...wiedzialam ze maja cos wspolnego z CIEE bo papiery sa znakowane ta firma:)) dzieki za uwage:))
Bozka Napisano 11 Kwietnia 2005 Zgłoś Napisano 11 Kwietnia 2005 DEE to nie sponsor czy spolka z COUNCILem - oni tylko zalatwiaja oferty pracy w kasynach - z tego co wiem to wspolpracuja z CIEE i CHI. W polsce otworzyli wlasne biuro emakopol. Chyba tez wspolpracuja z BTC... Trochę to zamotane... Czy Fiendix słuchaj jest taka sprawa: DEE dało pracodawcę ale o ile mi wiadomo DEE współpracuje z Emakpolem (wszystkie opinie jakie slyszłam o tym biurze są niezbyt pochlebne) Czy w związku z tym co piszesz był by taka możliwość żeby np. zmienić sponsora np na CEE ?? Tak żeby się nie wkurzyli że im się marudzi, oczywiście:) Z CEE współpracuje sporą ilością dobrych biur P.S Aguniu dziękuję Ci słonko za pozdrowienia a :piwo: wysuszymy nie jedno jak przyjedziesz do Wawki po wizę Pozdrawiam Ciebie i wszystkich forumowiczów :heej:
agat Napisano 11 Kwietnia 2005 Autor Zgłoś Napisano 11 Kwietnia 2005 Bozka rybko..DEE to emakopol tak ja to rozumiem , tylko emakopol to przedstawicieslstwo w Polsce a DEE w USA, ale ich wspolnym sponsorem wlasnie jest CIEE, tak mi sie wydaje po tych spekulacjach...
Bozka Napisano 11 Kwietnia 2005 Zgłoś Napisano 11 Kwietnia 2005 Ale w Polsce DEE i CEE funkcjonują jako sobne organizacje sponsorujące.. CEE współpracuje w weieloma innymi biurami, nie tylko z Emakpolem, a DEE, z tego co mi waidomo to tylko właśnie z Emakpolem. Dlaczego tak motają???? Potem biedny student nie może spać w nocy, bo się zastanwia, co by tu zrobić żeby jechać z tym a nie z innym biurem. Jak by nie było ceny programów (mimo tych samych sponsorów) są zróżnicowane. :oops:
Flame of Udun Napisano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Napisano 12 Kwietnia 2005 DEE dało pracodawcę ale o ile mi wiadomo DEE współpracuje z Emakpolem (wszystkie opinie jakie slyszłam o tym biurze są niezbyt pochlebne) Czy w związku z tym co piszesz był by taka możliwość żeby np. zmienić sponsora np na CEE ?? Tak żeby się nie wkurzyli że im się marudzi, oczywiście:) Z CEE współpracuje sporą ilością dobrych biur P.S Aguniu dziękuję Ci słonko za pozdrowienia a :piwo: wysuszymy nie jedno jak przyjedziesz do Wawki po wizę Pozdrawiam Ciebie i wszystkich forumowiczów :heej: DEE to posrednik - organizuje oferty pracy (tylko). Otworzyl biuro w polsce pod nazwa EMAKOPOL aby samemu "sprzedawac" te oferty. Jednak DEE nie jest sponsorem i musi wspolpracowac z ktoryms ze sponsorow aby moc wysylac studentów do swoich klientów (potrezbuje promesy wizowe). W zwiazku z tym wspolpracuje (z tego co wiem) z CHI i CIEE. Jednak EMAKOPOL nie sprzedaje chyba tak dobrze poniewaz DEE dal oferty pracy - nie sprzedane przez EMAKOPOL - BTCiowi (chyba) oraz jako ze wspolpracuje z CIEE i CHI - pewnie tez im dal aby Ci sprzedawali te miejsca w innych krajach. Jednak CIEE z tego co wiem nie udostepnia tych ofert w polsce. Tylko agenci autoryzowani przez DEE moga otrzymac ich oferty pracy w polsce.. Teraz YTP nagle ma te oferty wiec pewnie od DEE. Mam nadzieje ze jasno. Jak masz jakies konkretne pytanie to daj znac.. F
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.