Skocz do zawartości

Turystyczna Po Wat

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

hej, mam pytanie: posiadam wizę turystyczną 10 letnią, która wygasa w 2012 roku i zamierzam wyjechać na Work and Travel czy to oznacza, że muszę wrócić do polski po 4 miesiącach zgodnie z zasadami wizy j1 na Wacie czy mogę zostać dłużej po wygaśnięciu tej pierwszej wizy tylko bez pozwolenia na pracę

Napisano

dzięki za odpowiedź, mam jeszcze jedno pytanie: czy w związku z tym po powrocie do polski muszę odczekać jakiś konkretny okres czasu zanim wylecę ponownie do stanów na zasadach turystycznej, czy mogę to teoretycznie zrobić w każdej chwili?

Napisano

mags21 majac te 2 wizy to wlatujac na wat jestes jako osoba na tym programie a nie jako turysta

jesli chcesz byc jako turysta musisz wyjechac po za USA i wjechac z nowym I-94 :) i wtedy mowisz ze jestes jako turysta a czy Cie urzednik wpusci to inna sprawa

a mozesz wjechac z terenu Meksyku-Kanady :)

pamietaj tez ze majac numer SSN a bedac jako turysta praca bedzie nielegalna...

Napisano

sorry ze spamuje, ale inni mowia ze tak, inni inaczej to juz sie pogubilem. Numer SSN jest wydawany na wat tylko na okres pracy? czy 4ever :) . Pozdrawiam

Napisano

Karta SS czyli numer ss jest nadawany danej osobie jeden na cale zycie.

ALE aby moc na niego pracowac trzeba miec zezwolenie na prace

Pisalismy o tym na tym forum juz chyba sto tysiecy razy

Napisano

Na swojej karcie bedziesz mial napis valid only with dhs work authorization i w przypadku work and travel takie pozwolenie to ds-2019 (o ile dobrze pamietam), ale juz wiza turystyczna takiego czegos nie daje. Jak chcesz cos zdzialac to musisz czytac, czytac i jeszcze raz czytac, bo na forum jest sporo roznych tematow i nawet wskazowek.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...