johnsonpl Napisano 19 Stycznia 2010 Zgłoś Napisano 19 Stycznia 2010 czy ktoś sie orientuje jak załatwić zaświadczenie o niekaralności z USA będąc w Polsce?
sly6 Napisano 19 Stycznia 2010 Zgłoś Napisano 19 Stycznia 2010 oczywiscie ,tutaj masz to opisane: http://www.usa.info.pl/board/index.php?sho...l=zaswiadczenie jak i tutaj: http://www.cic.gc.ca/english/information/s...ited-states.asp
johnsonpl Napisano 19 Stycznia 2010 Zgłoś Napisano 19 Stycznia 2010 dzięki sly6 jak zwykle pomocny jesteś, co prawda też dotarłem do tych informacji na stronie FBI a także zadzwoniłem do nich i tak to właśnie wygląda nie wiem czy będzie tak prosto na policji w Polsce bo dziś jak dzwoniłem to mieli problem z udzieleniem mi odpowiedzi czy mogą zdjąć te odciski tłumacząc się że muszą mieć jakiś papier po co mi to tak to juz jest w PL.
sly6 Napisano 21 Stycznia 2010 Zgłoś Napisano 21 Stycznia 2010 wedle prawa nikomu nie wolno brac odciskow palcow chyba ze chodzi o sprawy prawne wiec moze dlatego musza wiedziec po co itp zeby ci tylko dobrze to zrobili,,,kiedys mozna bylo takie cos zrobic przez Ambasade USA w Warszawie
johnsonpl Napisano 21 Stycznia 2010 Zgłoś Napisano 21 Stycznia 2010 no i wyszło na to że Policja w mieście gdzie mieszkam nie może tego zrobić Pan komendant sprawdził i niestety nie mają żadnych podstaw prawnych jedynie prywatna agencja kryminalistyczna może to zrobić np: w Warszawie jest taka, koszt 144zł. Może gdzieś w mniejszym miasteczku po znajomości jest to możliwe na policji.
Rademedes Napisano 21 Stycznia 2010 Zgłoś Napisano 21 Stycznia 2010 mialem ten sam problem, mozna co prawda karte wydrukowac w domu i sie pobawic, ale wbrew pozorom nie jest to sprawa prosta, trzeba wiedziec jak palce odbijac, zeby potem nie odrzucili wniosku
sly6 Napisano 22 Stycznia 2010 Zgłoś Napisano 22 Stycznia 2010 tak jak Rademedes napisal...nie jest to takie proste i latwe aby takie odciski zrobic... tak wiec pozostaje te biuro
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.