darekj Napisano 21 Stycznia 2010 Zgłoś Napisano 21 Stycznia 2010 Witam, Moze ktos moglby udzielic mi odpowiedzi na nastepujace pytanie: Wiem ze bedac na h1b i tracac prace trzeba wyjechac z USA. Czy jest mozliwe zeby wyjechac z USA np do Canady i wjechac z Canady do USA na wizie turystycznej? Tak aby nie wyjezdzac do Polski. Czy na przejsciu granicznym z Canady do USA zostanie mi zmieniony status?
gal Napisano 21 Stycznia 2010 Zgłoś Napisano 21 Stycznia 2010 na granicy nie zmienia sie niczego (statusu) Mozesz, przebywajac w Kanadzie starac sie o wize turystyczna w konsulacie USA
darekj Napisano 21 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Napisano 21 Stycznia 2010 Ale mam jednoczesnie wize turystyczna 10 letnia, wiec po co starac sie w konsulacie...
Rademedes Napisano 21 Stycznia 2010 Zgłoś Napisano 21 Stycznia 2010 jesli opuscisz USA i chcesz ponownie wjechac to musisz okreslic jako "kto" wjezdzasz, czy jako turysta, czy jako pracownik, student itp. zatem musisz sie poslugiwac WAZNA wiza odpowiedniego typu W Twoim wypadku, jesli masz w paszporcie wize turystyczna, mozesz spokojnie starac sie o wjazd do USA - czy Cie wpuszcza, to juz jest inna kwestia, podlegasz pod takie samo prawo jak kazdy posiadacz wizy turystycznej do USA, odpowiadajac na Twoje pytanie: nie musisz leciec do Polski, zeby ponownie wjechac do USA
sly6 Napisano 22 Stycznia 2010 Zgłoś Napisano 22 Stycznia 2010 do canady nie wlecisz bo takiego czegos nie ma,,wlecisz do Kanady a teraz czy masz paszport biometryczny?jak nie masz to na teren Kanady wjedziesz jak bedziesz miec taki paszport lub tez posiadajac wize w paszporcie bez cech biometrycznych,,tutaj masz to opisane: http://www.canadainternational.gc.ca/polan...n.aspx?lang=pol http://www.canadainternational.gc.ca/polan...d=47&menu=L
darekj Napisano 22 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Napisano 22 Stycznia 2010 Czy to ma znaczenie jak przekraczam granice? samochodem czy samolotem? odprawa wyglada tak samo?
Rademedes Napisano 22 Stycznia 2010 Zgłoś Napisano 22 Stycznia 2010 Czy to ma znaczenie jak przekraczam granice? samochodem czy samolotem? odprawa wyglada tak samo? wbrew pozorom roznie zarowno po wjezdzajac do USA jak i do Kanady, co prawda trzeba spelnic te same warunki, ale tylko teoretycznie, z mojego doswiadczenia wiem, ze bardziej czepiaja sie na lotniskach niz na przejsciach samochodowych, ale moze znajdzie sie ktos tutaj na forum, kto ma inne doswiadczenia w tym temacie od znajomych, ktorzy czesto przekraczaja granice Kanada/USA samochodem, slysze czesto rozne ciekawe historie co sie na danych przejsciach dzieje, na niektorych urzednicy sa nie tyle skrupulatni, co bardzo uciazliwi
sly6 Napisano 23 Stycznia 2010 Zgłoś Napisano 23 Stycznia 2010 Rademedes i tak miej wiecej jest na tych granicach..
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.