wingsofmaybe7777 Napisano 2 Marca 2010 Zgłoś Napisano 2 Marca 2010 Witam Wszystkich serdecznie, Przepraszam, ze rozpoczynam nowy topic, ale mam kilka bardzo waznych pytan i prosilabym o szybka odpowiedz. Dzisiaj otrzymalam NYS Police record Check, takze chcialabym w tym tygodniu wyslac moja aplikacje. Z FBI jeszcze mi nie przyslali i chcialabym sie dowiedziec, czy moge aplikowac z NYS Police Certificate a jak tylko przysla mi z FBI to czy moge to doslac. Prosze o pilna odp. P.S. czy sa moze na forum osoby, ktore tez w tym samym czasie wysylaja aplikacje? Fajnie byloby wymienic sie informacjami i moze nawet utrzymywac konakt. Pozdr.
Rademedes Napisano 2 Marca 2010 Zgłoś Napisano 2 Marca 2010 "background check" z FBI jest wazniejszy, ale nic nie stoi na przeszkodzie, zebys partiami dosylala dokumenty, pamietaj tylko o zrobieniu kopii kazdego listu, ktory do nich kierujesz, (tzn. wysylajac jakis dokument dobrze opatrzec go listem w ktorym wyjasniamy "zgodnie z wymaganiami.... przesylam....." list opatrzyc w naglowku swoimi danymi wraz z numerem sprawy jesli jest Ci on znany (a powinien) ja osobiscie wysylalem dodatkowe wymagane dokumenty od razu kiedy wszedlem w ich posiadanie Powodzenia!
wingsofmaybe7777 Napisano 2 Marca 2010 Autor Zgłoś Napisano 2 Marca 2010 Czyli moge wysylac cala aplikacje juz teraz, a z FBI doslac jak tylko mi przysla??? IELTS tez na razie nie wysylam, moze wogole nie bede musiala, bo mam skoczone studia w USA i dodatkowo certifikat do nauczania angielskiego z cambridge w anglii. zobacze jak do tego podejda. Jesli mimo wszystko beda chcieli ielts to bede musiala udac sie na egzamin. Tak na marginesie to wpisalam sobie maks. ilosc punktow za ang. jescze jedno pytanko. Mam skonczony kurs francuskiego z certifikatem z francji... kurs o poziomie A1 to nie jest beginner ale tez nie intermediate, ile moge wpisac punktow? planowalam tylko 2 za basic ale nie jestem pewna? Moze ktos ma jakies doswiadnienie w tej kwestii. z gory serdecznie dziekuje za odpowiedz.
sly6 Napisano 3 Marca 2010 Zgłoś Napisano 3 Marca 2010 co do zaswiadczenia o niekaralnosci to wazne jest z FBI i takie cos wysyla a nie Police .....po co takie cos bylo brac to nie wiem.. moze pokaze co pisze na stronie rzadowej Kanady: http://www.cic.gc.ca/english/information/s...ited-states.asp a teraz czy warto cos wyslac nie kompletne?nie warto raz przepisy sie zmienily i nie wiadomo jak do tego podejda i jak potem taka sprawa bedzie trwac jak beda czekac na papiery,,bo to co bylo kiedys teraz moze nie miec racji tzw bytu co do jezyka francuskiego to jest cos takiego jak Alliance France i tam robia egzaminy z jezyka aby potem np pokazac takie cos w urzedach
pawel30 Napisano 3 Marca 2010 Zgłoś Napisano 3 Marca 2010 A ja mam pytanko odnosnie edukacji, a wlasciwie punktow za edukacje. Mam 8 lat podstawowki, 4 lata liceum ale zaledwie tylko 3 lata studiow (z 5-ciu lat magisterskich) Niestety nie mam zadnego licencjatu, ani dyplomu - tylko indeks z zaliczonymi 3-ma latami. Czy to oznacza, ze jedynie 12 lat nauki mi uznaja? Pozdrawiam
wingsofmaybe7777 Napisano 3 Marca 2010 Autor Zgłoś Napisano 3 Marca 2010 co do zaswiadczenia o niekaralnosci to wazne jest z FBI i takie cos wysyla a nie Police .....po co takie cos bylo brac to nie wiem..moze pokaze co pisze na stronie rzadowej Kanady: http://www.cic.gc.ca/english/information/s...ited-states.asp a teraz czy warto cos wyslac nie kompletne?nie warto raz przepisy sie zmienily i nie wiadomo jak do tego podejda i jak potem taka sprawa bedzie trwac jak beda czekac na papiery,,bo to co bylo kiedys teraz moze nie miec racji tzw bytu co do jezyka francuskiego to jest cos takiego jak Alliance France i tam robia egzaminy z jezyka aby potem np pokazac takie cos w urzedach Oj syl6, drogi kolego nie masz racji. wszyscy, ktorzy mieszkali w usa 6 months and more musze oprocz zaswiadczenia z fbi rowniez okazac state police certificate, ja mieszkalam w ny przez 5,5 roku, wiec to jest u mnie konieczne. caly czas sledze anglojezyczne forum skilled worker i tam rowniez zostalo to potwierdzone. na zaswiadczenie z fbi w tej chwili czeka sie 13 tygodni ,a u mnie dopiero uplynelo 8. poza tym instrukcje cic mowia, iz nie nalezy wogol wysylac zaswiadcznia o niekaralnosci w initial application do sydney. dopiero w nastepnym terminie do danego visa office.
wingsofmaybe7777 Napisano 3 Marca 2010 Autor Zgłoś Napisano 3 Marca 2010 A ja mam pytanko odnosnie edukacji, a wlasciwie punktow za edukacje. Mam 8 lat podstawowki, 4 lata liceum ale zaledwie tylko 3 lata studiow (z 5-ciu lat magisterskich) Niestety nie mam zadnego licencjatu, ani dyplomu - tylko indeks z zaliczonymi 3-ma latami. Czy to oznacza, ze jedynie 12 lat nauki mi uznaja?Pozdrawiam pawel30, najprawdopodobniej otrzymasz tylko punkty za szkole srednia, ze wzgledu ze nie masz ukonczonych studiow. wystarczylyby studia 2 letnie i 14 lat nauki, aby otrzymac 20 punktow za edukacje.
wingsofmaybe7777 Napisano 3 Marca 2010 Autor Zgłoś Napisano 3 Marca 2010 czy ktos kto naprawde ma doskonale doswiadcznie i sam przechodzil przez skilled worker moze udzielic mi kilku informacji dotyczacych wypelnienia aplikacji. chodzi o strone 2 czyli family information (spouse, children, common law partner) . Jesli ja nie posiadam takowych, czy zostawiam to strone pusta, czy cos wpisuje tam, czy moze wszedzie wpisuje N/A. Prosze o pomoc.
wingsofmaybe7777 Napisano 3 Marca 2010 Autor Zgłoś Napisano 3 Marca 2010 Przepraszam, ze tak ciagle pytam ale w poiedzialek tj 8 marca wysylam aplikacje na fsw do sydney. Oprocz samej aplikacji zalaczam rowniez nastepujace dokumenty: Dyplom ukonczenia collegu i transcript Swiadectwo pracy wraz z zalaczonym wykazem wszystkich moich obowiazkow Swiadectwo urodzenia Certifikat upowazniajacy do nauczania j. angielskiego (CELTA) Cettifikat ukocznia kursu j, francuskiego (A1) Adnotacje wyjasniajace i potwierdzajace moj poziom jezyka angielskiego Zaswiadcznie o niekaralnosci z Polski Stanowe zaswiadcznie o niekaralnosci z NY (mieszkalam tam 5,5 roku) Adnotacje , ktora stwierdza, iz upon receiving my FBI Police Clearance I am going to forward it immediately to the appropriate visa office. PROSZE MI POWIEDZIEC CZY COS POMINELAM>??? Czy ktos z wa moze orientuje sie jak dlugo czeka sie teraz na AOR ? Z gory dziekuje za pomoc.
sly6 Napisano 4 Marca 2010 Zgłoś Napisano 4 Marca 2010 na forum duzo osob cos mowi a potem okazuje sie to nie prawda,,czytalas moze strone CIC i czy tam cos pisza o tym Police?prosze mi pokazac na stronie rzadowej CIC gdzie to jest napisane...bo znam osoby ze mialy same FBI i nic po za tym....wiec jak kto jest z tym? tylko ze nie pokazuj mi tego co pisza na forum ale na stronie rzadowej,ok?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.