karla Napisano 19 Kwietnia 2005 Autor Zgłoś Napisano 19 Kwietnia 2005 jade z Camp America z organizacji AIFS jako camp power
tissaya Napisano 19 Kwietnia 2005 Zgłoś Napisano 19 Kwietnia 2005 aha,no spoko- z tego co wiem tylko AIFS organizuje Camp America- ale moge sie mylic.to raz..dwa- sprostowanie do mojego wczesniejszego postu- a propo tego, że na Twoim miejscu nie liczyłabym na wyjazd. podtrzymuje moje zdanie..a dlatego, że dowiedziałam sie jednej rzeczy: wszyscy aplikanci,ktorzy zlozyli aplikacje do końca stycznia, powinni do końca marca dostać przynajmniej placement guarantee letter,lub tez placement'a jesli mieli bardzo dobre i dobre referencje. Jesli nie dostali takich dokumentow,to sa aplikantami,ktorzy mieli slabe refernecje, i na wiadomosc o pracy,moga czekac nawet do konca wrzesnia. jedno ale- moglas miec dobre refernecje,ale konsulant przeprowadzajacy z toba rozmowe,nie ocenil Cie dość wysoko-wiec to tez wplywa na ogólną ocenę Twojej osoby. takiej informacji,udzielila Pani moejj kolezance,kiedy dzwonila z zapytaniem co to jest placement guarantee letter, do Warszawy. Moim zdanim,karla,raz:uzbrój się w cierpliwość, dwa: pomysl nad mozliwoscia spedzenia wakacji w inny sposob, trzy: juz we wrzesniu aplikuj do programu. Poza tym,nie dowiedzialabys se tydzien przed wylotem,ze masz prace,poniewaz, formalnosci zw z wysylaniem wszystkich dokumento oraz otrzymanie wizy trwa ponad 2 miesiace..wiec, jesli jeszcze niczego nie dostalas, a wposminalas,ze dopiero otrzyalas tylko presonal profile..no to..przed Tobą bardzo długa droga. Tak czy siak,życze powodzenia i mam nadzieje,ze sie wszystko wyklaruje.
luna486 Napisano 20 Kwietnia 2005 Zgłoś Napisano 20 Kwietnia 2005 Moim zdaniem powinnaś się dowiedzieć dlaczego nie otrzymałaś placement guarantee letter? ponieważ bez tego nie możesz starać się o wizę . A co do miejsca na campie, to znam ludzi, którzy polecieli do stanów i dopiero w NY "poupychali"ich po różnych campach Powodzenia
peter84 Napisano 25 Kwietnia 2005 Zgłoś Napisano 25 Kwietnia 2005 Placement guarant. dostają tylko i widocznie osoby z rewelacyjnymi referencjami, wiem cos o tym bo ja podobniez mialem swietne (slowa konsultantki) mimo to dostalem odrazu przydzial na kamp z czego jestem zadowolony. aha i jeszcze jedno, jak wiesz jest juz pozno i powinnas sie nastawic na inna forme spedzania wakacji. pozdrawiam
salomea Napisano 14 Maja 2005 Zgłoś Napisano 14 Maja 2005 KARLA! MINĘŁO JUŻ SPORO CZASU, MASZ TEN PLACEMENT CZY NIE???? :?:
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.