tomius4fun Napisano 15 Kwietnia 2005 Zgłoś Napisano 15 Kwietnia 2005 Witam, Staram się o wizę J-1. Interesuje mnie w jakim zakresie są zbierane informacje o kadydatach do WaT. Interesuje mnie w szczególności kwestia zaleglości podatkowych. Mianowicie w 2003 r bylem na WaT i przez miesiac pracowalem nie odprowadzajac podatku dochodowego(mysle ze chodzi o kwote rzedu 200$). Pracodawca znal moj Social Secur.Nr. ale umowa byla taka ze sam sie rozliczam. No i ja tego nie zrobilem. Teraz zastanawiam sie czy SEVIS zajmuje sie taką kontrolą. Wprawdzie moj agent z WaT poinformowal mnie ze DS2019 juz mi wystawiono i lada dzien przysla to zastanawiam sie czy takie informacje może posiadać konsul z ktorym sie niedlugo spotkam. Bardzo proszę o informacje, wiem, że pytanie jest dosc szczegolowe ale może ktoś się w tych klokach orientuje.... Pozdrawiam Tomek z Gdyni
Chomik Napisano 16 Kwietnia 2005 Zgłoś Napisano 16 Kwietnia 2005 Interesuje mnie w jakim zakresie są zbierane informacje o kadydatach do WaT. Interesuje mnie w szczególności kwestia zaleglości podatkowych. Mianowicie w 2003 r bylem na WaT i przez miesiac pracowalem nie odprowadzajac podatku dochodowego(mysle ze chodzi o kwote rzedu 200$). Pracodawca znal moj Social Secur.Nr. ale umowa byla taka ze sam sie rozliczam. No i ja tego nie zrobilem. Nie masz sie czego obawiac... Jak rozumiem nie pozostawiles po sobie sladow tej pracy. Spokojna zatem glowa!
tomius4fun Napisano 16 Kwietnia 2005 Autor Zgłoś Napisano 16 Kwietnia 2005 niby tak, ale podejrzewam ze moj pracodawca alby byc w porzadku z urzedem skrabowym mogl podac ze taki a taki o nr SSN pracowal u niego przez pewien czas. I co wtedy? Pozdro Tomek
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.