PiotrekOne Napisano 19 Marca 2010 Zgłoś Napisano 19 Marca 2010 Witam, mam pytanko i mam nadzieje że udzieli mi ktoś w miarę sensownej odpowiedzi. Chciałbym starać się o wizy dla siebie(25lat) żony(23lata) i syn(3lata), mamy w USA rodzinę ale "daleko", mają oni tam dla nas pracę i chcielibyśmy się tam przenieść prawdopodobnie na stałe i teraz pytanie jest takie. Jakie są możliwości otrzymania wiz. Pozdrawiam Piotrek
PiotrekOne Napisano 19 Marca 2010 Autor Zgłoś Napisano 19 Marca 2010 Możesz powiedzieć na jakie to się wogóle kwalifikuje.
donata771 Napisano 19 Marca 2010 Zgłoś Napisano 19 Marca 2010 Fakt posiadania dalekiej rodziny nie daje przywilejow do otrzymania zielonej karty by moc tam legalnie pracowac. Mozecie starac sie o wize turystyczna i byc turystycznie. By moc otrzymac zielona karte sa mozliwosci takie: -rezydent lub obywatel(maz,zona,rodzic,rodzenstwo)sklada petycje i czeka sie wiele lat na zamkniecie sprawy. -szkola w US -Work Travel
PiotrekOne Napisano 19 Marca 2010 Autor Zgłoś Napisano 19 Marca 2010 Czyli możliwości wyjazdu rodziny do USA są minimalne a wręcz zerowa.
sly6 Napisano 19 Marca 2010 Zgłoś Napisano 19 Marca 2010 jak kto zerowe? jesli masz na mysli wyjazd na turstycznej i tam pracowac nielegalnie to TAK,,,wtedy wyjdziecie bez wizy jesli wyjazd to jako turysci,,jak do pracy to wiza pracownicza--sponsorowanie pracownicze,,poczytasz o tym na forum praca legalna dla Was bedzie czy tez nielegalna?
PiotrekOne Napisano 19 Marca 2010 Autor Zgłoś Napisano 19 Marca 2010 Ja akurat miał by tam pracę legalną moja żona początkowo niebędzie pracowała.
sly6 Napisano 19 Marca 2010 Zgłoś Napisano 19 Marca 2010 no to masz napisane na stronie Ambasady jak jest z wiza do pracy,,,oraz na forum
warrior Napisano 19 Marca 2010 Zgłoś Napisano 19 Marca 2010 Jakim cudem legalna ? Przeciez Piotrek nie ma H1B ?
sly6 Napisano 19 Marca 2010 Zgłoś Napisano 19 Marca 2010 warrior moze my o czyms nie wiemy a moze bedzie sie starac Piotrek o dana wize.. lub tez rodzina duzo mowi a potem wyjdzie w tzw praniu..
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.