ikar Napisano 22 Marca 2010 Zgłoś Napisano 22 Marca 2010 Witajcie, wybieramy się na początku maja do USA (pierwszy przystanek Chicago) i planujemy wypożyczenie samochodu na 2 tygodniową "objazdówkę" po wschodnich stanach... w związku z czym mam pytanie; Gdzie najlepiej i najtaniej wypożyczymy samochód w Chicago i na co zwracać uwagę... Pozdr.
kara_kc Napisano 22 Marca 2010 Zgłoś Napisano 22 Marca 2010 ja polecam enterprise w chicago. ceny przystepne. trzeba osobno doliczyc ubezpieczenie jednak.
tropsik123 Napisano 22 Marca 2010 Zgłoś Napisano 22 Marca 2010 Ja korzystałem z pośrednika: http://www.traveljigsaw.pl/. Polecam: ceny bardzo atrakcyjne. Skorzystałem wszystko ok. Przedstawiają realną cenę.
promilm Napisano 22 Marca 2010 Zgłoś Napisano 22 Marca 2010 Ceny w sumie maja takie same - biez klase eco; czesto daja i tak za darmo wieksze auto! -Doba wychodzi od 17$ w gore - biez bez zbednych ubezpieczen (ja bralem z podstawowym ubezpieczeniem, kradzieze auta zadko sie tu spotykaja, co do kolizji mysle ze tu jest duzo bezpieczniej niz w polsce) - z opcja biore auto z pelnym bakiem i oddaje z pelnym bakiem (bo jak oni beda tankowac to wyjdzie drozej) - biez na pelne tygodnie wychodzi taniej -oddaj w tym samym miejscie co wpozyczasz auto (za oddanie auta w innym miesci slono sobie doliczaja) - do wynajecia wystarczy; karta kredytowa; prawojazdy- zrob sobie miedzynarodowe (jak masz polskie- ) - wez sobie z polski jakis GPS przyda sie , lub kup w pierwszym napotkanym sklepie Walmart, Bestbuy koszt od 55$ - nie musisz bukowac przez internet!! aut maja mase - po wyjsciu z samolotu - do okola lotniska jezdza autobusy firm ktore wynajmuja samochody- zabiora cie za darmo na plac! Wynajecie trwa 10 minut!24h na dobe
ikar Napisano 22 Marca 2010 Autor Zgłoś Napisano 22 Marca 2010 Wielkie dzięki za info, a co powiecie o firmach typu Hetz, Avis itp... ? Lepiej wypożyczyć auto na lotnisku czy może gdzieś "na mieście"? Ps. a ubezpieczenie i tak wezmę, lepiej dopłacić parę $ niż mieć później problem
randy Napisano 22 Marca 2010 Zgłoś Napisano 22 Marca 2010 Wyporzyczaj w enetrprise na przedmiesciach. Na lotnisku jest najdrozej. Podzwon troche. Des plaines Schiler Park jest tanio. W kazdym miejscu moga ci dac rozne ceny. Mozesz spytac czy maja kogos mowiacego po polsku. Polak ci da lepsza cene.
Anarion Napisano 23 Marca 2010 Zgłoś Napisano 23 Marca 2010 Ja też polecam enterprise. Przede wszystkim dlatego, że mają dobre ceny, niezłe samochody i mnóstwo punktów w całych stanach i Kanadzie, co może być przydatne, gdy planujecie objazdówkę- choćby po to, żeby pojechać na mały przegląd w trasie, bądź też w razie ewentualnej awarii.. Dużym plusem też jest to, że zaczynacie w Chicago- tam praktycznie w każdym punkcie traficie na jakiegoś Polaka, który Wam wszystko jasno wytłumaczy i pomoże wybrać dogodną opcję.. Ja nawet trafiłam na kobietę z tego samego miasta w Polsce co ja:D O Avis też słyszałam, że są dobrzy, ale osobiście nie miałam z nimi żadnego związku:)
ikar Napisano 23 Marca 2010 Autor Zgłoś Napisano 23 Marca 2010 Hej, mam kolejne dwa pytanka: 1) Czy inwestować w jakiś GPS? Czy może poszukać map USA w necie i wgrać na telefon (mam HTC z Windows Mobile 6.5)? 2) Poniżej znajdziecie wyliczenie konfiguratora z http://www.enterprise.com, czy do tej ceny mogą doliczyć coś, czego się nie spodziewam np. jeszcze jakiś TAX czy inne "lokalne" opłaty ? Start: May 4, 2010,Noon End: May 14, 2010,Noon - 3 Days @ $ 159.57 USD $ 53.19 USD - 1 Week @ $ 298.75 USD $ 298.75 USD - VEH LICENSE COST RECOVERY FEE $ 9.90 USD - Subtotal $ 468.22 USD - SALES TAX $ 56.19 USD ________________________________ * Total Estimated Charges $ 524.41 USD Pozdr.
Anarion Napisano 23 Marca 2010 Zgłoś Napisano 23 Marca 2010 Z tego co pamiętam to dobrze by było, żebyś wykupił jeszcze ubezpieczenie. To nie jest duża kwota, a głowa zawsze spokojniejsza:)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.