Skocz do zawartości

Wymagania Au Pair

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hej, Mam do was kilka pytań.

Myślę nad wyjazdem do Usa w roli au pair. Zastanawiam się jakie są wymagania dotyczące au pair. Chodzi głównie o to ile trzeba mieć przepracowanych godzin np w wolontariacie? Jak patrzą na to rodziny które ogłaszają się w internecie? Czy raczej wolą aby to były osoby bardziej profesjonalne mające jakieś wykształcenie pedagogiczne?

Bardzo proszę napiszcie także gdzie znalazłyście swoją rodzinę i jak wyglądały wszystkie formalności związane z wyjazdem oraz przede wszystkim jak radziłyście sobie z językiem. ( w końcu taki wyjazd weryfikuje to czy ktoś rzeczywiście potrafi się dogadać ) ;p Wszystkie informacje wprost od osób które to przeżyły bardzo mi pomogą. Z góry dziękuję i pozdrawiam :)

Napisano

mam 18 - 26 lat

opiekowałam się już dziećmi (200 godzin w ciagu trzech lat)

mówię po angielsku

ukończyłam szkołę średnią

jestem niezależną, elastyczną i dojrzałą dziewczyną

mam prawo jazdy

nigdy nie weszłam w konflikt z prawem

jestem zdrową, aktywną osobą

Nie musisz miec wyksztalcenia pedagogicznego, chociaz jest to duzym plusem.

Formalnosci: udowodnic prace z dziecmi, napisac list po angielsku (przedstawienie siebie), oplaty, karta szczepien. O jezyk sie nie martw, po jakims czasie bedziesz pieknie mowic - wystarczy, ze znasz podstawy.

• 4 tygodnie później...
Napisano

hej jestem Paula :( milo mi poznac to forum

bardzo mocno zastanawiam sie nad wjazdem do usa jako aupair w tym roku ale jedyny problem to moj wiek. mam ukonczone 26 a znalazlam tylko jedno biuro GAWO przez ktore moglabym jechac w moim wieku. nie wiecie jeszcze gdzie moge sie kierowac? jakie biura jeszcze moga mnie przyjac? Gawo jak Gawo rozne opinie slyszalam wiec az sie boje.

Napisano

Hej:) A w Cultural Care pytałaś? Na spotkaniu informacyjnym słyszałam że był jakiś chłopak co miał 26 skończone w lutym i teraz w sierpniu czy lipcu chce chce jechać. Wydaje mi sie że każde biuro tak ma ale ogólnie pisze że do 26 roku życia. Spróbuj tam napisać ja jade przez to biuro i jak naazie wszystko jest ok a dużem plusem jest to że nie musisz teraz nic a nic płacić. Odradzam szczególnie PROWORK chyba że masz nieziemską cierpliwość i jesteś wytrwała ;P

Podrawiam jak masz jakieś pytania pisz chętnie pomoge :-)

Napisano

hej

dowiedzialam sie ze w kazdym biurze musze wyjechac przed ukonczeniem 27 roku zycia jesli chodzi o usa.w maju ide na spotkanie wiec sie wszystkiego dowiem. A kiedy ty wjezdzasz? juz masz jakis cel wyjazdu czy nadal szukasz rodziny?na jakim etapie jestes? wiesz ja przygotowuje sie jeszcze do egzaminu na prawko a wszystko to sprawia ze sie bardziej denerwuje bo do grudnia mam tylko czas. w sumie to zaczelam sie kontaktowac z prowork ale CC tez mnie zainteresowalo. cala ta sprawa mnie mocno przeraza z racji jezyka ale wkuwam ile moge:)

Napisano

Ja planuje wyjechać w październiku jako wstępną date podałam 18 październik i mam nadzieje że tak bedzie. Wszytskie dokumenty już mam złozone i sprawdzone przez konsultantke i wczoraj miały być wysłane do Wawy. Więc jeszcze czekam.Bardzo chciałabym rodzinkę z okolic Waszyngtonu, Bostonu bądź NY. Jakoś California czy Floryda mnie nie kręci ale z chęcią na wakacje bym sie tam wybrała.

Co do prawka to zależy od Twojego nastawienia. Ja szłam przekonana że zdam i ciągle sobie to powtarzałam a egazminatora przywitałam uśmiechem nr 10. Zdawałam we Wrocku i zdałam za pierwszym razem chociaż mój instruktor powiedział że nie zdam i wogóle nie chciał mnie do egzaminu dopóścić. Więc naprawde dasz rade jak chcesz to nic nie stanie Ci na przeszkodzie :)

Co do Angielskiego sie nie stresuj wiadomo my tam jedziemy sie go nauczyć. Jeżeli znasz podstawowe wyrażenia, umiesz budować zdania dasz rade. Byłam au pair w Anglii i wiem co mówię ;)

Jak chcesz to mój nr gg 2267811 jak masz pytania czy jakieś wątpliowści pisz. Z chęcią pomogę i może akurat razem wylecimy ;)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...