Cyryl Napisano 31 Marca 2010 Zgłoś Napisano 31 Marca 2010 Baccalaureate College i University-Master's W rankingu "Best Colleges" spotkałem się z tym określeniami. Czy one się różnią? Domyślam się, ale nie wiem czy dobrze.
katlia Napisano 31 Marca 2010 Zgłoś Napisano 31 Marca 2010 Baccalaureate College to wlasciwie to samo co Liberal Arts College (LAC) - to znaczy przewaznie mala prywatna uczelnia na ktorej robi sie 4-letni Bachelor's of Arts lub Bachelor's of Science. W niektorych mozna tez robic Master's. Universytet to uczelnia na ktorej mozna zrobic Bachelor's, Masters i Doktorat. Tu jest dyskusja na ten temat: http://talk.collegeconfidential.com/intern...te-college.html
Cyryl Napisano 31 Marca 2010 Autor Zgłoś Napisano 31 Marca 2010 Nie chodzi mi o Univerystet sam, ale "University-Master's" z tym dopiskiem "-Master's"
katlia Napisano 31 Marca 2010 Zgłoś Napisano 31 Marca 2010 wiesz, nigdy sie z czyms takim nie spotkalam - chyba ze w danym rankingu chodzi programy na poziomie masters na tych uniwersytetach.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.