damain1 Napisano 3 Kwietnia 2010 Zgłoś Napisano 3 Kwietnia 2010 Witam! Mam pytanie dotycznace wyjazdu do liceum do usa przegladalem juz oferty zwiazane ze spedzeniem 1 roku w usa ( w liceum nowa rodzinka itp ;-) ) ale taki wyjazd kosztuje 12 tys zl;/ a wiec mam takie pytanka: 1. Czy moge pojechac do usa do high school bez zadnych programow ( tzn. takie jak te rok szkolny w usa )? 2. Jesli tak to czy mozna wynajac jakies mieszkanko? ( jesli nie ma akadamiku ) 3. Czy latwo wtedy starac sie o wize? Moj angielski oceniam na 8/10... Nie mam jeszcze wybranej zadnej szkoly...
sly6 Napisano 3 Kwietnia 2010 Zgłoś Napisano 3 Kwietnia 2010 jak nie masz wystarczajacej kasy na nauke i mieszkanie to Ci nikt wizy nie wyda ,,od tego trzeba zaczac a czy latwo o wize?jak przekonasz Konsula ze masz na wyjazd,nie bedziesz robic na czarno i nie zostaniesz dluzej niz pobyt deklarowany i wiza to wize otrzymasz bo mozesz sobie sam zalatwic szkole i mieszkanie poczytaj strone Ambasady: http://polish.poland.usembassy.gov/visas/n...archers.html#F1 ps dowiedz sie o Rotarian czy jakiegos wyjazdu nie maja na takie cos ...Rotarian znajdziesz na www
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.