Skocz do zawartości

Potrzebna Informacja

nestorolin

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam serdecznie jadę do USA jaki opiekun ojca który jest chory psychicznie i ma rozrusznik serca zadeklarowałem swój pobyt na 3 tygodnie i na tyle dostałem,promesę - Mój tato jest rezydentem mieszka tam 30 lat co mam zrobić jeżeli jego pobyt się przedłuży i będziemy musieli zostać dłużej. najgorsze jest to ze on nie umie sam żyć i opiekować się sobą proszę o pomoc

Napisano

jesli masz na tyle wazna wize a pujdziesz po wize nastepnym razem do Ambasady to mozesz tej wizy nie otrzymac jak przedluzysz sobie pobyt nawet legalnie bo czasami liczy sie czas deklarowany w ds 156 i na to uwazaj...co innego jesli bedziesz miec tzw mocne dowody ze musiales zostac np pobyt w szpitalu Twojego ojca wtedy moga uznac takie cos ale nie musza wcale

mozesz taki pobyt przedluzyc ale raz to kosztuje 300 dol bez pomocy nikogo i nie masz pewnosci ze takie cos Ci przedluza...a taki druk jest I-539 i poszukasz tego na forum lub tez na www

http://www.uscis.gov/portal/site/uscis/men...00048f3d6a1RCRD

Napisano

jeszcze jedno pytanie jeżeli po przylocie do usa będę musiał zostać dłużej jako opiekun ojca to o jaki rodzaj visy muszę sie ubiegać jeżeli będę chciał zostać tam. czy mój ojciec musi składać jakieś dokumenty ze jestem jego opiekunem i ze muszę sie nim opiekować

Napisano

a czytales moj post i linka w nim zawartego to raz

nie ma tak ze jak polecisz i bedziesz chcial zostac dluzej to bedziez miec to zalatwione w 100% ,,urzad moze sie zgodzic na Twoj dluzszy pobyt i zmiane statusu wizy na np studencki lub tez nie a teraz nie ma tak latwo z tym,,a wtedy pozostaje Ci byc nielegalnie lub tez wyjechac o czasie lub tez wtedy kiedy urzad Ci napisze w odmowie..

a jesli przedluzysz pobyt-zmienisz status wizy to mozesz miec problem z wjazdem i dostaniem nowej wizy w Ambasadzie

nie ma takiej wizy na opiekuna Ojca wiec pozostaje przedluzenie pobytu jako turysty lub tez zmiana statusu

a przedluzasz sam i wtedy albo sam wypelniasz papiery lub tez robisz to za pomoca dobrego biura-adwokata a nie takiego ze wezmie kase a reszte go nie obchodzi

ps nie pisz prosze nastepnych tematow podobnych jesli ten masz otwarty...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...