mirr Napisano 25 Kwietnia 2010 Zgłoś Napisano 25 Kwietnia 2010 Mieszkałem przez kilka lat w Vegas i okolicach Lake Tahoe. Jak chcesz jakies konkretne informacje pisz na priv.
FUGAZI Napisano 26 Kwietnia 2010 Zgłoś Napisano 26 Kwietnia 2010 Sorry, ale nie zrozumiałeś. Poprostu nie możliwe jest dostać kluczyki od nieubezpieczonego auta z renomowanej firmy. Zresztą nie wiem czy w USA auto mające tablice rejestracyjne może być nie ubezpieczone, w Niemczech nie może (te okrągłe nalepki). Obawiam się, że to jednak Ty nie zrozumiałeś. Z Twojej odpowiedzi wynika, że wypożyczając samochód nawet nie byłeś świadomy, że w razie wypadku, kradzieży auta, włamania do niego, aktu wandalizmu, czy wypadków losowych jak np. atak niedźwiedzia, możesz jak najbardziej ponieść dodatkowe koszty. Auto oczywiście było ubezpieczone, miało tzw. 'liability'- coś w rodzaju polskiego OC. Facet w wypożyczalni zawsze przy wypełnianiu kwitów pyta się czy życzysz sobie dodatkowe ubezpieczenie. Zanim wypożyczysz auto następnym razem zapoznaj się dobrze z rodzajami ubezpieczeń unikniesz nieprzyjemnych niespodzianek.
paprak Napisano 20 Lipca 2010 Zgłoś Napisano 20 Lipca 2010 Czy ktos moze zwiedzal yosemite we wrzesniu? Jakie sa warunki pogodowe wieczorem i noca? Czy jeszcze nocowanie w Curry village w namiocie bez piecyka gazowego ma sens? I moze ktos sie podzielic informacjami odnosnie wyjscia na Half dome? Jak rano rozpoczac podejscie w pierwszej polowie wrzesnia? Odnosnie samego Subdome to mam pytanie czy stopnie prowadzace na szczyt maja bezposrednie sasiedztwo ze skrajem urwiska czy jest kilka metrow od widoku na przepasc. Wiem, ze stopnie sa strome i bardzo sfatygowane oraz, ze oslona drzewa jest zadna ale chodzi mi wylacznie o to czy ten stromy odcinek bez kabli prowadzi miejscami samym skrajem. Dziekuje za pomoc
paprak Napisano 23 Lipca 2010 Zgłoś Napisano 23 Lipca 2010 podnosze bo zalezy mi na uzyskaniu odpowiedzi
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.