Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam, mam takie pytanie bo niedlugo zamierzam ubiegac sie o wize turystyczna, ale jest pewien problem. otoz, jakies 4 lata temu - tak wiem glupota, ktorej zaluje do dzis - ukradlem w sklepie kilka rzeczy, nie przekraczalo to jakiejs tam kwoty wiec nie bylo pobierania odciskow palcow i w ogole. nie pamietam juz doklanie. mialem sprawe w sadzie i skonczylo sie na pouczeniu i teraz mam problem czy we wniosku zaznaczac ze bylem karany? i czy oni w ogole maja te informacje?

Napisano

jedni Ci powiedza abys niczego nie pisal a inny znow cos innego Ci powiedza

a co pisze na wniosku wiozowym?>

jesli uwazasz ze powinienies wpisac to pisz,jesli nie to Twoja sprawa ....

Napisano

we wniosku jest cos takiego

Czy kiedykolwiek aresztowano lub skazano Pana/Panią za jakiekolwiek wykroczenie bądź przestępstwo (nawet jeśli później ułaskawiono Pana/Panią, objęto amnestią, lub innym podobnym aktem prawnym)? Czy kiedykolwiek rozprowadzał/a lub sprzedawał/a Pan/Pani nielegalnie substancje objęte kontrolą (narkotyki), albo trudnił/a się Pan/Pani prostytucją bądź stręczycielstwem?

jedna glupota a tak potrafi... aa szkoda gadac.

a Ty co proponujesz? i czy oni w ogole maja ta informacje skoro nie bylo pobierania odciskow?

Napisano

a Ty myslisz ze ludzie z kartoteka wizy nie otrzymuja?jedynie musza pokazac ze to sie nie powtorzy oraz ze zrozumieli ze zle zrobili i to Ich obchodzi..

A maja taki pkt bo w prawie Amerykanskim nie ma tzw przedawienia wiec ....

ja Ci niczego nie popropnuje ,,zrob jak uwazasz

Napisano
witam, mam takie pytanie bo niedlugo zamierzam ubiegac sie o wize turystyczna, ale jest pewien problem. otoz, jakies 4 lata temu - tak wiem glupota, ktorej zaluje do dzis - ukradlem w sklepie kilka rzeczy, nie przekraczalo to jakiejs tam kwoty wiec nie bylo pobierania odciskow palcow i w ogole. nie pamietam juz doklanie. mialem sprawe w sadzie i skonczylo sie na pouczeniu i teraz mam problem czy we wniosku zaznaczac ze bylem karany? i czy oni w ogole maja te informacje?

proponuje najpierw sprawdzic jak jest w prawie polskim czy widnieje ten wystepek w twojej kartotece?

zapaprales sobie papiery teraz odrob prace domowa, przynajmniej tyle mozesz w tym momencie dla siebie zrobic

Napisano

tylko pytam..

to co oni tam maja baze wszystkich osob karanych? bo mi nie chodzi o przedawnienie, tylko o to czy jesli nie byly pobierane odciski palcow to czy tez maja te informacje

proponuje najpierw sprawdzic jak jest w prawie polskim czy widnieje ten wystepek w twojej kartotece?

zapaprales sobie papiery teraz odrob prace domowa, przynajmniej tyle mozesz w tym momencie dla siebie zrobic

a jak to sprawdzic?

znalazlem cos takiego:

http://prawo-karne.wieszjak.pl/ciekawostki...ykroczenie.html

"Dlatego też nie będzie Pan skazany w procesie karnym i nie będzie Pan uważany za karanego. Jeszcze inaczej mówiąc nie pójdzie Pan do więzienia (w najgorszym wypadku można spędzić 30 dni w areszcie)."

Napisano

gal jak On bedzie starac o prace w Polsce,o wize do Polski to bedzie podlegac pod prawo polskie i wtedy moze pisac zgodnie z prawem jak jest bo w Polsce sa inne przepisy

tutaj podpada pod prawo amerykanskie i kazdy Konsul powie w Ambsadzie ze to ze ktos ma czysta kartotek nie znaczy dla nich nic , 5 lat temu cos zrobil i to sie liczy...

Misiek wystarczy ze ktos bedzie znac sie na prawie,bedzie wiedziec co zrobic i Cie na klamstwie zlapia i teraz co zrobisz to Twoja sprawa

masz juz taka odpowiedz ze reszty nie trzeba pisac

I teraz mozesz sobie przyniesc zaswiadczenie ze nie jestes karany z rejestru za pare zlotych a taki jak ja wezme inne dokumenty i zgadnij co sie stanie w Ambasadzie?

Czy kiedykolwiek aresztowano

byles aresztowany nawet bez zdjecia odciskow?

dobry ale dobry adwokat Ci powie ze prawo polskie wyglada jak wyglada i bedziesz jako niekarany ale dla USA to inna sprawa

Napisano

ale czy byles aresztowany i to Ambasade obchodzi >?a nie czy masz kartotek czyta czy tez nie

mozesz miec wyrok i potem miec czysta kartotek w rejestrze i dostaniesz taki kwit ale dla Ambasady jestes jako osoba karana

rozumiesz na czym to polega,,nie podlegasz pod prawo polskie a amerykanskie

Napisano

dodam jeszcze ze bylem wtedy nieletni. czy ja wiem czy bylo to aresztowanie. policja zawiozla mnie na komisariat gdzie byla juz mama, zlozylem zeznania i pojechalem do domu.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...