Skocz do zawartości

Two-year Home-country Physical Presence, Wiza J1

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam! Mam pytanie właśnie w sprawie tej reguły 2 lat przed ubieganiem się o nową wizę J1, a właściwie jak to jest liczone. Mam problem, ponieważ na pieczątce w paszporcie mam datę Aug 17 2007, ja opuściłam USA 14 sierpnia 2008 i teraz się zastanawiam, czy 16 sierpnia tego roku mnie wpuszczą ponownie na wizie J1 dla au pair. Gdyby ktoś się orientował to bardzo proszę o informację.

Napisano

a czytalas forum troche o tym lub tez strone Ambasady USA:

Uwaga: Od 28 czerwca 2009 obywatele polscy nie są objęci wymogiem zamieszkiwania w kraju pochodzenia ze względu na zapotrzebowanie na specjalistyczną wiedzę lub umiejętności. Dotyczy to również osób, których wiza J-1 została wydana przed 28 czerwca 2009 na podstawie formularza DS-2019 z zaznaczonym punktem „is subject to 212(e)”.

http://polish.poland.usembassy.gov/visas/n....html#residency

Napisano

jesli juz to obowiazuje Cie data wyjazdu bo od tego czasu jestes po za USA a nie data na wizie poniewaz wyjechalas po za USA wczesniej niz wiza byla wazna

dzwon do Ambasady w Warszawie ale nie na infolinie 0-700 ,,,telefon znajdziesz w googlach tzn centrale i tam powiesz aby Cie polaczyli z dzialem wizowym.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...