Słon-Trombalski Napisano 8 Maja 2010 Zgłoś Napisano 8 Maja 2010 Witajcie Mam na myśli podróż do Seattle i tak....gdzie najtaniej ? z Polski.... gdzie najtaniej kupie bilet ????? jak najtaniej dojechać ? Co polocacie ???? Pozdrawiam Michał
sly6 Napisano 8 Maja 2010 Zgłoś Napisano 8 Maja 2010 poszukaj na stronie SAS czy maja cos taniego tam ,,czasami trafiaja sie dobre ceny poszukja tez na kayak.com jak mieszkasz kolo Niemiec lub tez mozesz tam dojechac lub tez do Anglii to mozesz leciec z tych krajow ,cos powinni miec taniego a co jest wazne to w jakim okresie czasu lecisz ...jaki kupujesz bilet,czy z duzymi restrykcjami czy tez malymi poszukaj na stronie lot-u czy cos nie maja taniego...
gabrielangel Napisano 9 Maja 2010 Zgłoś Napisano 9 Maja 2010 Bilety do Seattle, podobnie jak do Portland (reszta miast jest za daleko na jakikolwiek szybki dojazd) sa zazwyczaj drogie. Ja uzywam bookingbuddy.com zeby porownywac ceny z roznych innych stron. Jak lecisz z Polski to szukaj na aero.pl albo sprawdz na www.vayama.com. Mozesz sprobowac poleciec do Vancouver w Kanadzie i dojechac Amtrakiem w 3.5 godz - ale bilety tez raczej nie bede duzo tansze, jesli w ogole.
sly6 Napisano 9 Maja 2010 Zgłoś Napisano 9 Maja 2010 fakt do Kanady mozna leciec ale jak sie ma paszport biometryczny lub tez wize turystyczna do Kanady aby cos o tym myslec ..sa osoby ze tak robia ale wtedy trzeba zobaczyc czy sie takie cos oplaca..Mozna zobaczyc na stronie klm jak maja bilety tam. Mozna tez plynac z BC promem .
Słon-Trombalski Napisano 9 Maja 2010 Autor Zgłoś Napisano 9 Maja 2010 Dzięki.... Jako że mieszkam w K-ce miałbym z pyrzowic lot ale dopiero w czerwcu czy tam lipcu.Co mnie nie urządza Teraz w tym okresie ......lotów jak na lekarstwo do Seattle (Portland) --- ewentualny dojazd.......Bilet w granicach 3000 zł (w góre) + 2 przesiadki w dwie strony.Niemcy i potem jeszcze trzeba 'złapać Ohare w Chicago' potem już do Seattle. Promocji nie ma zadnych. Z tym lataniem z niemiec (i nie tylko) to już mi mówiło kilka osób.Że sie opłaca. Jest opcja też z Dallas 1700 zł potem dojazd pociągiem lub autobusem. Kombinowałem jeszcze tak........lot np: do Nowego Yorku,Chicago,Waszyntgton (bilety w granicach 1500 zł) i tam przesiąsiąść się w tanie linie lokalne.Owszem są promocje,ale trzeba by już wykupić bilet.Jest to troche uciążliwe.Tym bardziej że pierwszy raz zamierzam jechać.Wolałbym sie nie przesiadać.
sly6 Napisano 9 Maja 2010 Zgłoś Napisano 9 Maja 2010 niby mialbys ok z taka przesiadka na tanie linie ale wystarczy ze spozni sie samolot i koniec podrozy ... do tego tanie linie pobieraja oplaty za bagaze wiec dolicz sobie takie cos i zobaczysz czy Ci sie takie cos oplaca moze zobacz cos przez Kanade jak Katowice to moze lec przez Czechy Delta lub Czeskimi liniami
Słon-Trombalski Napisano 14 Maja 2010 Autor Zgłoś Napisano 14 Maja 2010 Dzięki za pomoc :] Nooo taka przymiarka powiedzmy to jest.Bo nie wiem jeszcze czy te Seattle jest na 100 % . Znalazłem prace ale potrzebuje jeszcze I-797 (jak sie dowiedziałem) na własny użytek żeby przedłożyć coś tam przed rejstracją i jeszcze u konsula...... W każdym razie opcji dojazdu jest wiele.Tym bardziej teraz kiedy zaczyna się okres wyjazdów (po mału urlopów). W pierwszym okresie lotów w te strony było jak na lekarstwo. Ale jest coraz lepiej.
sly6 Napisano 14 Maja 2010 Zgłoś Napisano 14 Maja 2010 ale pamietaj tez ze i cena bedzie wysoka blizej i w wakacje na takie bilety lotnicze
gabrielangel Napisano 14 Maja 2010 Zgłoś Napisano 14 Maja 2010 ale pamietaj tez ze i cena bedzie wysoka blizej i w wakacje na takie bilety lotnicze Obecnie jest jakas promocja w Lufthansie - na padziernika do Seattle przez Frankfurt za 1700-1800zl.
Słon-Trombalski Napisano 18 Maja 2010 Autor Zgłoś Napisano 18 Maja 2010 No .....jak się trafi tanio to jest ekstra (jeszcze w dwie strony) Ok...dzięki za pomoc w tym tymacie.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.