Skocz do zawartości

Artykul

montek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

przed chwila to przeczytalem:

http://biznes.interia.pl/news/dwa-lata-cie...telstwo,1469935

i dziwi mnie styl w jakim to napisano, tak jakby wyjechac i pracowac byloby sprawa normalna i prosta..

z tego co tam widze to wspominaja rowniez o pracy na wizie turystycznej, i nie racza wspomniec ze jest to nielegalne i praktycznie niemozliwe teraz...po takich artykulach nic dziwnego, ze tyle ludzi chce kombinowac z praca na czarno...no i to niby 3-krotne przedluzenie wizy to chyba tez klamstwo o ile sie nie myle, bo mozna tylko raz przedluzyc? (pod warunkiem, ze pisza o wizie turystycznej) choc wiedzy prawniczej nie mam wiec dokladnie nie wiem..

no i czy przypadkiem o obywatelstwo mozna starac sie po 3 latach zwiazku malzenskiego z obywatelem a nie po 2 jak tam zaznaczaja?

denerwuja mnie ogolnie takie artykuly w ktorych sa niedopowiedzenia lub klamstwa..

Napisano

znam ten artykul z nauka i praca ..

a teraz tak ,mozesz i 10 razy przedluzac wize ale teraz urzad potrzebuje o wiele wiecej dokumentow oraz tez teraz nie ma tak latwo z tym

nastepna sprawa to przedluzenie a wlot nastepny lub tez staranie sie o wize do USA w Ambasadzie

Nastepna sprawa ze to nie kosztuje 1000 dol a 300 no ale jesli ktos chce placic agencji ,adwokatowi to jego sprawa ale nic nie pisza ze takie pomaganie zle moze sie skonczyc,tak jakby samo zaplacenie i wyslanie papierow juz bylo ok...

Po pięciu latach legalnej pracy można starać się o Zieloną Kartę cos mi sie zdaje ze ktos cos zle przeczytaj o tym ..

malzenstwo tez nie gwarantuje ze dostanie sie GC oraz ze wziasc slub z posiadaczem GC ale jak kto jest nielegalnie to nie dostanie GC chyba ze ta osoba bedzie juz miec obywatelstwo..

ps pamietam artykuly pisane w latach 90-tych na ten temat o wiele wiecej bylo jak sie starac o numer SSN,prawo jazdy ...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...