Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Mam pytanie dotyczące wizy H-3. przeczytałam, ze" H-3 wizy przeznaczone są dla osób udających się do Stanów Zjednoczonych na staż, zorganizowany przez pracodawcę w dziedzinie innej niż uzyskanie wykształcenie lub szkolenie. Staż nie może być wykorzystany w celu uzupełnienia zatrudnienia ani być stażem, który jest dostępny w kraju pochodzenia stażysty. Pracodawca powinien złożyć petycję w Urzędzie Imigracyjnym właściwym dla miejsca szkolenia".

Ukanczyłam Akademie Sztuk Pięknych, Projektowanie ubioru, staram sie znależć praktyke czy staż w stanach, ale srednio mi to idzie. Od 3 lat przyjażnie sie z włścicielami amerykańskiej firmy, ktory działa z branży zwiazanej z biżuteria, jej kupnem i sprzedażą. Dzięki temu mam teraz na ten temat spore pojęcie. po ost niepowodzeniach zaczełam zastanawiac sie czy nie zmienic "branzy". napotkałam ten opis wizy h-3 w internecie. Czy to znaczy, że jesli moj znajomy pracodawca zgodziłby mnie sie przyjać na staż, mogłabym sie o nia ubiegać???jako , że staż nie byłby związany z moim wykształceniem??

Napisano

kiedys w czasie wakacji o tym rozmawialismy. tzn wtedy jeszcze nie wiedzialam o istnieniu wizy h-3. mowilismy o pracowniczej, bo chciał mnie zatrudnic lub praktykach. ich prawnik sie tym zajał, wiadomo co sie okazało. nie mam w tym doświadczenia, kwalifikacji, wykształcenia, specjalnych umiejetnosci i nie spełniałam jeszcze 1000000 innych wymogów. wiec temat odpuscialam, mimo,ze ich praca mi sie nawet podobała, u nas w polsce nie istnieja firmy tego typu<nie bede sie wdawac w szczegóły czym oni sie tak naprawde zajmują>. Jesli jest szansa na otrzymanie takiej wizy, to oczywiscie bym z nim porozmawiala w szczególnosci, ze chcieli przeniesc sie troche na europe...czy w mojej sytuacji, zakładajac, ze mam pracodawce chcącego wziąźć mnie na staż, mam szanse na otrzymanie tej wizy???

Napisano

jak maja tego prawnika i jest dobry to dostaniesz odpowiedz czy sie kwalifikujesz,co nalezy zrobic aby wize taka dostac

podeslij temu znajomemu te linki jakby cos

zazwyczaj jest tak ze jak papiery sa dobrze wypelnione a rozmowa bedzie dobrze przebiegac to wize otrzymasz ale jak napisalem On ma prawnika wiec Ci powie co i jak.

Napisano

dzieki wielkie za pomoc i wskazówki!!! choć w porównaniu do innych wiz i warunków wydaje mi sie to wszytko troche za proste...ale dzięki, podeśle mu wszytko i zobacze co powie :-)

Napisano

hm czasami tak to wyglada tzw diabel tkwi w szczegolach mniejszych lub tez troche wiekszych

teraz ruch nalezy do niego i jak dobry jest adwokat :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...