Skocz do zawartości

Kontrola Na Lotnisku

Wydafca

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

pytasz sie mnie skad takie stwierdzenie o pracy to:

do pracy nie wracam

I teraz zalezy od urzednika jak na to popatrzy,,,napisze tak ze w najgorszym wypadku anuluja Ci wize i mozesz dostac zakaz wjazdu przez jakis czas,,w najlepszym zostaniesz wpuszczona na okres od paru miesiecy do max 6 miesiecy..co bedzie to zobaczysz na lotnisku

juz od bardzo,bardzo dawna wiadomo ze jak sie powie o opiece nad dziecmi to moze byc to zle odebrane i takie sa realia czy to USA,czy w Unii czy tez nawet w Polsce ze masz byc jako turystka i tyle...

Fakt sa takie rodziny ze tyle trzymaja i opiekuja sie kims i tego nie zaprzeczam ale Ich jest tak malo ze to jest margines we wszystkich rodzinach i podobnie moze myslec tez urzednik ze cos moze nie grac i ma do tego prawo..Bo jesli prawie kazda rodzina taka by byla to by wyszlo ze Polonia jest bardzo przyjazna-przyjacielska oraz bogataaa

widze ze wiesz co bedziesz mowic po co teraz lecisz,,na odpoczynek na plazy itd

Napisano

bo po to przede wszystkim jest moj zamiar wyjazdu teraz na gora 3 miesiace. co do rodziny to nie jest do konca tak ze to polonia. sa tez mieszanki polsko-amerykanskie:) moja rodzina wlasnie do tej mieszanki sie zalicza..

co do pracy - zle sformulowane zdanie lub zla interpretacja:-) jednak wiem ze ta opieka nad dziecmi przeszkadzalaby urzednikowi.

mam nadzieje ze mi sie uda i spedze wakacje w USA.

jeszcze tylko jedno pytanie - urzednik moze mi sprawdzic moje oszczednosci ktore bede wiozla? czy moze przychylniej spojrzec na to jesli bede miala ich wystarczajaco na pobyt?

Napisano

moze o takie cos poprosic jak pokazanie pieniedzy,karty kredytowej,o pokazanie biletu powrotnego ...pokazujesz to o co Cie poprosi

bywa roznie z tymi mieszanymi malzenstwami i nie wiem czasami co jest grane ze niby powinno byc ok-dobrze a jest ze szkoda gadac i pisac ..no ale Ty masz tak a ktos inny jak np ja mam inaczej ...Masz to szczescie z masz taka rodzine i takie czegos ludziom -osobom zazdroszcze

Meggi moze nad tym pomyslisz??:

http://www.usa.info.pl/board/index.php?sho...c=14087&hl=

• 1 miesiąc później...
Napisano
dziekuje za pomoc. rozwaze ten pomysl a powiem szczerze ze o takim czyms nie slyszalam.. troche zamieszania ale moze bylby to dobry pomysl..

Latam do USA co 2 miesiące na kilka dni, i nigdy nikt mi żadnych problemów nie robił. Przecież to nie ma znaczenia, że nie dawno byłaś - ale wróciłaś w terminie!

W tym roku już byłem 4 razy, bez żadnych problemów. Wizę ma B1/B2 na 10 lat.

Napisano

Eesti Ty latasz na krotkie okres czasu a taka osoba prawie nigdy nie ma problemow na granicy nawet jak lata co pare dni

ale co innego osoba co jest w stanach 5-6 miesiecy ,tutaj sa problemy bo jak urzednik bedzie miec jakies ale co do pobytu bedzie dla tej osoby nie za wesolo .

poczytaj o tym na forum i sam zobaczysz jak jest..

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...