sly6 Napisano 14 Maja 2010 Zgłoś Napisano 14 Maja 2010 pytasz sie mnie skad takie stwierdzenie o pracy to: do pracy nie wracam I teraz zalezy od urzednika jak na to popatrzy,,,napisze tak ze w najgorszym wypadku anuluja Ci wize i mozesz dostac zakaz wjazdu przez jakis czas,,w najlepszym zostaniesz wpuszczona na okres od paru miesiecy do max 6 miesiecy..co bedzie to zobaczysz na lotnisku juz od bardzo,bardzo dawna wiadomo ze jak sie powie o opiece nad dziecmi to moze byc to zle odebrane i takie sa realia czy to USA,czy w Unii czy tez nawet w Polsce ze masz byc jako turystka i tyle... Fakt sa takie rodziny ze tyle trzymaja i opiekuja sie kims i tego nie zaprzeczam ale Ich jest tak malo ze to jest margines we wszystkich rodzinach i podobnie moze myslec tez urzednik ze cos moze nie grac i ma do tego prawo..Bo jesli prawie kazda rodzina taka by byla to by wyszlo ze Polonia jest bardzo przyjazna-przyjacielska oraz bogataaa widze ze wiesz co bedziesz mowic po co teraz lecisz,,na odpoczynek na plazy itd
Meggie89 Napisano 15 Maja 2010 Zgłoś Napisano 15 Maja 2010 bo po to przede wszystkim jest moj zamiar wyjazdu teraz na gora 3 miesiace. co do rodziny to nie jest do konca tak ze to polonia. sa tez mieszanki polsko-amerykanskie:) moja rodzina wlasnie do tej mieszanki sie zalicza.. co do pracy - zle sformulowane zdanie lub zla interpretacja:-) jednak wiem ze ta opieka nad dziecmi przeszkadzalaby urzednikowi. mam nadzieje ze mi sie uda i spedze wakacje w USA. jeszcze tylko jedno pytanie - urzednik moze mi sprawdzic moje oszczednosci ktore bede wiozla? czy moze przychylniej spojrzec na to jesli bede miala ich wystarczajaco na pobyt?
sly6 Napisano 15 Maja 2010 Zgłoś Napisano 15 Maja 2010 moze o takie cos poprosic jak pokazanie pieniedzy,karty kredytowej,o pokazanie biletu powrotnego ...pokazujesz to o co Cie poprosi bywa roznie z tymi mieszanymi malzenstwami i nie wiem czasami co jest grane ze niby powinno byc ok-dobrze a jest ze szkoda gadac i pisac ..no ale Ty masz tak a ktos inny jak np ja mam inaczej ...Masz to szczescie z masz taka rodzine i takie czegos ludziom -osobom zazdroszcze Meggi moze nad tym pomyslisz??: http://www.usa.info.pl/board/index.php?sho...c=14087&hl=
Meggie89 Napisano 16 Maja 2010 Zgłoś Napisano 16 Maja 2010 dziekuje za pomoc. rozwaze ten pomysl a powiem szczerze ze o takim czyms nie slyszalam.. troche zamieszania ale moze bylby to dobry pomysl..
Eesti Napisano 29 Czerwca 2010 Zgłoś Napisano 29 Czerwca 2010 dziekuje za pomoc. rozwaze ten pomysl a powiem szczerze ze o takim czyms nie slyszalam.. troche zamieszania ale moze bylby to dobry pomysl.. Latam do USA co 2 miesiące na kilka dni, i nigdy nikt mi żadnych problemów nie robił. Przecież to nie ma znaczenia, że nie dawno byłaś - ale wróciłaś w terminie! W tym roku już byłem 4 razy, bez żadnych problemów. Wizę ma B1/B2 na 10 lat.
sly6 Napisano 29 Czerwca 2010 Zgłoś Napisano 29 Czerwca 2010 Eesti Ty latasz na krotkie okres czasu a taka osoba prawie nigdy nie ma problemow na granicy nawet jak lata co pare dni ale co innego osoba co jest w stanach 5-6 miesiecy ,tutaj sa problemy bo jak urzednik bedzie miec jakies ale co do pobytu bedzie dla tej osoby nie za wesolo . poczytaj o tym na forum i sam zobaczysz jak jest..
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.