sonrob Napisano 13 Maja 2010 Zgłoś Napisano 13 Maja 2010 Witam. na wstepie przepraszam jesli pytam o cos co juz bylo tutaj opisywane, niemniej jednak nie moge znalezc interesujacego mnie watku. mam pytanie: czy mozna a jesli mozna to jak sprawdzic oficjalnie swoj status w USA. Chodzi o to ze kolega nie jest pewien czy kartka wjazdowa z paszportu zostala zwrocona na lotnisku, z gory dziekuje za szybka odpowiedz! sonrob
sly6 Napisano 13 Maja 2010 Zgłoś Napisano 13 Maja 2010 ma jakies moze karty pokladowe ze wylecial o czasie.zazwyczaj takie cos jest odnotowywane a tego nie da sie sprawdzic,,nawet przy takim czyms jak tutaj opisane: http://polish.poland.usembassy.gov/visas/n...e-do-kraju.html
thacrow Napisano 13 Maja 2010 Zgłoś Napisano 13 Maja 2010 Powiem Ci tak ja mialem podobna sytuacje wyslalem wszystko co trzeba na adres do Kentucky i-94 karty pokladowe, rachunki uzycia karty kredytowej w Polsce,list wyjasniajacy ect ect. Nastepnie po 6 miesiacach a nie 4 jak sugeruja na stronie ambasady: http://polish.poland.usembassy.gov/poland-pl/i94_form.html Napisalem do Waszyngtonu aby miec pewnosc ze moj wyjazd zostal odnotowany. W odpowiedzi podali mi ta sama liste rzeczy,ktore wyslalem do Kentucky....Zadzwonilem tam( w liscie byl numer) gdyz niebawem mialem wyjechac na 2 tygodnie do USA i nie wiedzialem czy mnie wpuszcza czy nie na granicy w Stanach. Pani poinformaowala mnie zebym zabral ze soba ow list i wyjasnil jak potrzeba. W miedzyczasie zdarzylem zawitac w USA i wrocic zwracajac nowe I-94 ktore dostalem przy wjezdzie. Wszystko pieknie ale tak naprawde nie wiem czy poprzedni wyjazd zostal odnotowany czy tez nie. Zrob kopie wszystkich dokumentow i wyslij na podany adres a pozniej po 4 miesiacach mozesz sprawdzic. Ale czy dowiesz sie prawdy hmmm:)
sly6 Napisano 13 Maja 2010 Zgłoś Napisano 13 Maja 2010 thacrow ladnie napisane ale jedno jest ale ze I-94 ten ktos nie ma i nie jest pewien czy mu to ktos zabral na lotnisku czy tez nie,,moze gdzies indziej to zgubil-zagubil
thacrow Napisano 13 Maja 2010 Zgłoś Napisano 13 Maja 2010 no tak nie odczytalem echhh;( ale sprobuj tam zadzownic i zapytac co masz zrobic: You may contact U.S. Customs and Border Protection directly by calling the CBP Customer Service Center at 1-877-227-5511 or from outside the US at +1-703-526-4200. Powodzenia
sly6 Napisano 13 Maja 2010 Zgłoś Napisano 13 Maja 2010 nic sie nie stalo,,ale dzieki za ten wpis z zycia wziete jak sie wysyla takie cos
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.