Skocz do zawartości

You Have To Be In Usa & To Have Permission To Work ?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witajcie

Już to poruszałem.....ale kwestią wyjaśnienia dokładnego.

Dostałem ostatnio maila z takim wyjasnieniem.W sprawie pracy......

Good afternoon: thank you for applying with us.

I am very sorry but I can not help you with a job. You have to be in USA & to have permission to work.

Good luck to you

Musze otrzymać I-797 tak ?????

Ale przecież o to stara sie pracodawca prawda (I-129)?????

Wiec o czym jest ta rozmowa ???? (pracodawcy)

ps.odnosze momentami wrażenie że ludzie pracujący w tych resortach od zatrudniania nie orientują sie w tym co mają wypełniać i robić.

Pewnie sie myle....a to co napisałem to jest tylko taka moja mała dygresja......

Niech ktoś to potwierdzi lub zaneguje.

Z góry dzięki

Michał

Napisano

a jak umiesz jezyk>

chyba nie sadzisz ze kazdy pracodawca zna sie na prawie co do wiz,...nie ktorzy sadza ze jak jestes w USA i masz numer SSN to mozesz legalnie pracowac a to nie prawda czasami jest

napisal Ci ze nie moze Ci pomoc i zyczy Ci szczescia

a wiec nie dostaniesz tych dokumentow i nie dostaniesz wizy pracowniczej

chyba ze kogos innego znajdziesz...

Napisano
Witajcie

Już to poruszałem.....ale kwestią wyjaśnienia dokładnego.

Dostałem ostatnio maila z takim wyjasnieniem.W sprawie pracy......

Good afternoon: thank you for applying with us.

I am very sorry but I can not help you with a job. You have to be in USA & to have permission to work.

Good luck to you

Musze otrzymać I-797 tak ?????

Ale przecież o to stara sie pracodawca prawda (I-129)?????

Wiec o czym jest ta rozmowa ???? (pracodawcy)

ps.odnosze momentami wrażenie że ludzie pracujący w tych resortach od zatrudniania nie orientują sie w tym co mają wypełniać i robić.

Pewnie sie myle....a to co napisałem to jest tylko taka moja mała dygresja......

Niech ktoś to potwierdzi lub zaneguje.

Z góry dzięki

Michał

bardzo proste Firma nie zajmuje sie naborem pracownikow na vize pracownicza

Napisano

Gal bo zatrudnienie takiego pracownika (fizycznego) wiąże się z kosztami dla pracodawcy ?.Dobrze mówie czy źle.Musi oplacic ta wize pracowniczą ????? 5o0 dolców czy coś w tym stylu ?......I sie pracodawca zastanawia czy mu sie to oplaca.Jaki jest zysk a jaka jest strata.Ale pragne zaznaczyc ze polacy sa nacją dobrze pracujacą (na zachodzie),pieniądze moblizują.Robota w polsce jest wiadomo jaka....z gazem nadal że tak to ujme.Zarobek napewno ma wpływ no i stare przysłowie się tu sprawdza jaka płaca taka praca.Ma to tez podłoże historyczne.Był PRL i bardziej sie leżało niż pracowało.Mentalność sie zdeprawowała (nie mowie o wszystkich).Nie wiem dlaczego pracodawcy amerykańscy tak sie wahają przy tym zatrudnianiu.Bo ja będe pracował 5 razy lepiej,szybciej i dokładniej,szybciej awansuje i na dodatek jestem bardzo uczciwy,mam czyste papiery i potrafie przytrzymać język za żebami.Mój angielski nie jest taki zły.Potrafie sie dogadać.Moje referencje mam nooo.....bardzo dobre.Ehhhh powiem wam szczerze że prędzej w USA dostane robote niż k.... w polsce.Ale to jest osobny rozdział.Te moje referencje polskim pracodawcą się nie podobają zupełnie :/.Zaryzykuje stawierdzenie że w polsce jest wieksza konurencja na rynku pracy.I do zwykłego sklepu z ciuchami trzeba mieć magistra+100 lat pracy.

Wypełnianie papierów jedno ale mam wrażnie że coś może być z tą uczciwością (polską) może im nie odpowiada ?

Jest to mały kredyt zaufania w takim razie do naszej nacji......

Napisano

oplata to nic

tutaj trzeba udowodnic ze nie ma na dane miejsce pracownika w USA,trzeba znac sie na papierach aby wyszlo dobrze a wiec potrzebny jest prawnika a jak jest dobry to za pare dolarow nie bedzie robic

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...