lukash_hp Napisano 20 Maja 2010 Zgłoś Napisano 20 Maja 2010 Witam wszystkich Mam pytanko. Ponieważ byłem kilka lat temu w usa jakiś czas nielegalnie, a teraz jestem w seminarium duchownych polsko-amerykańskim. W programie seminarium jest coś takiego, że po 3 latach studiów w Polsce dalszą część studiów odbywa sie w usa a konkretnie w michigan. Nie wiem czy mój wczesniejszy nielegalny pobyt w usa ktory tral powyżej roku nie bedzie mial wpływu na moj obecny wyjazd. Pozdrawiam i proszę o odpowiedz
sly6 Napisano 20 Maja 2010 Zgłoś Napisano 20 Maja 2010 pobyt pozwyzej 1 roku nielegalnie w USA -10 lat zakazu wjazdu na teren USA Nie radze klamac we wniosku wizowym bo mozna dostac zakaz wjazdu ale chyba takiej osobie nie musze tego mowic i przypominac Ten czas 10 lat sie liczy od powrotu z USA ps jest cos takiego jak waiver ale do tego jest potrzebny dobry adwokat ...
lukash_hp Napisano 20 Maja 2010 Autor Zgłoś Napisano 20 Maja 2010 Tak tylko że ja jade tam na kontynuowanie studiów i inna wiza mnie obejmuje. Poza tym to jade tam w innym charakterze Tak tylko że ja jade tam w innym charakterze A kolejna sprawa to taka ze mnie tam wysyłają
sly6 Napisano 20 Maja 2010 Zgłoś Napisano 20 Maja 2010 widze ze sie nie rozumiemy tutaj dotyczy kazdej rodzaju wizy nie ma tak ze masz zakaz jako turysta ale juz jako pracownik,studenta czy pobyt staly Cie ten zakaz nie obemuje obejmuje ten zakaz na wszystkie rodzaje wiz oraz wyjazdow nawet jakbys mial wazna wize to bys nie mogl jechac : Pozostanie na terenie USA nawet 1 dzień dłużej ponad czas pobytu określony przez urzędnika imigracyjnego na formularzu I-94 powoduje unieważnienie wizy w paszporcie mimo, że termin ważności podany na wizie nie upłynął. Pasażer nie będzie wpuszczony do USA na podstawie takiej wizy. http://polish.poland.usembassy.gov/poland-pl/consular.html wysylac to Cie moga a jak sie nie znaja na prawie to niech napisz do Ambasady jak sie maja sprawy,,niech pisz do urzadu imigracji przeciez Cie nie wsadza do samolotu bez wizy...a wiec formularze a tam pisze ile byles w USA itd
sly6 Napisano 20 Maja 2010 Zgłoś Napisano 20 Maja 2010 a na jakiej wize tam byles? jako turysta wiec co masz powiedziec?mnie zawsze uczyli w kosciele i na religii ze sie mowi prawde jak sie maja sprawy i teraz niech Oni podejmuja decyzje jak napisalem do tego jest potrzebny dobry adwokat a taka instytuacja ma kogos takiego w USA zaufanego,,jesli beda sie chcieli w takie cos bawic
lukash_hp Napisano 20 Maja 2010 Autor Zgłoś Napisano 20 Maja 2010 Dzieki za odpowiedz Chcem Ci powiedziec ze mam zamiar mówic prawde i we wniosku wizowym mam zamiar napisac również prawde Jeszcze jedna sprawa jest taka ze to seminarium jest w krakowie i ono nie nalezy do Polskiego kościoła ono jest finansowane i wspomagane przez amerykanski Kościół tak wiec to amerykanskiej stronie zalezy na tym aby szkolić w Polsce księzy którzy wyjadą do usa. Wiec wydaje mi sie ze będę mógł liczyc na jakąś pomoc ze strony Amerykanskiego Kościoła
sly6 Napisano 20 Maja 2010 Zgłoś Napisano 20 Maja 2010 widzisz nie powinienem tego pisac ale bedziesz widzial czy Ci pomoga jak bedziesz miec wize i wlecisz na teren USA i takie sa realia tego wszystkiego a co to za kosciol jesli mozna wiedziec ze nie macie nic wspolnego z kosciolem w Polsce...nawet pobierznie
lukash_hp Napisano 20 Maja 2010 Autor Zgłoś Napisano 20 Maja 2010 Może zle to napisałem ze nie mamy nic wspólnego z kościołem w Polsce. Nie podlegamy pod diecezje ani pod episkopat Polski. Seminarium należy do Kościoła Rzymsko-katolickiego ale jest wspierane przez diecezję w Usa. Poprostu należy do tej diecezji i zostało przez nią założone dla potrzeb Amerykanskiego Kościoła rzymsko-katolickiego.
adam2008 Napisano 20 Maja 2010 Zgłoś Napisano 20 Maja 2010 lukash_hp nie ma znaczenia przez kogo jest finansowane moze byc nawet przez bin ladena bowiem w ambasadzie nikt ci nie pomoze jestes ciekawym przypadkiem poniewaz byles nielegalnie (nie wiadomo ile) i ciekawe jest to czy dostaniesz wize kiedy masz zamiar wyjezdzac kiedy idziesz do ambasady ??
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.