Skocz do zawartości

Ds160 I Inne Pytania...

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Szanowni Forumowicze, śledzę Wasze forum od dłuższego czasu i wiem, że zwracam się do fachowców. Mam następujące pytania:

Wybieramy się w 4 osoby pozwiedzać Stany i...:

1. Czy dzwoniąc do ambasady i umawiając się na spotkanie, muszą w tym uczestniczyć wszyscy zainteresowani, czy wystarczy, że jedna osoba będzie miała w ręku 4 paszporty?

2. Wypełniając wniosek należy wpisać miejsce pobytu, to będzie wycieczka objazdowa, hotele jeszcze nie wybrane. Czy można wpisać hotels in USA, a potem na I94 wpisać adres pierwszego hotelu? Czy należy wybrać już pierwszy hotel, w którym się zatrzymamy? Czy może wypisać miasta, w których się zatrzymamy wraz z adresami hoteli?

3. Czy bez problemu będziemy mogli przejść na kanadyjską stronę Niagary i wrócić po paru godzinach?

4. Czy jest gdzieś strona, gdzie jest wzór wypełnionego DS160? Przekopałam google i nic...

Pozdrawiam serdecznie i dziekuje z gory za pomoc.

Kaska

Napisano

to moze tak:

DS-160 jest szczególnie wygodny dla rodzin lub grup podróżujących razem. Po złożeniu wniosku przez jedną osobę można będzie wygenerować kolejne wnioski dla członków rodziny lub grupy, wspólne dane zostaną automatycznie skopiowane do wniosku następnej osoby (np. miejsce pobytu)

http://polish.poland.usembassy.gov/visas/n...html#info_ds160

I teraz jak bedziesz miec juz to wyslane do USA i wydrukowane z kodem to dzwonisz na infolinie aby sie umowic na rozmowe,mozesz umowic osoby za 1 telefonem ale pamietaj abys wiedziala czy komus pasuja dane dni bo moze byc tak ze wtorek czy sroda nie bedzie dostepna ale juz poniedzialek-piatek juz tak.

Jak beda miejsca w ds 160 na wpisanie tych adresow to je wpiszesz a jak nie to mozesz tak wpisac a juz na rozmowie powiesz co i jak ..Pamietaj aby byc wtedy przekonywujacym i wiedziec miej wiecej gdzie sie zatrzymacie

Bedziecie mogli przejsc przez granice w Niagarze pod warunkiem ze macie paszporty biometryczne w innym przypadku albo musicie miec wize do Kanady lub tez postarac sie o paszport biometryczny,,wtedy na granicy nie oddajesz I-94 i wracacie na tych samych I-94 do 30 dni..

Nie wiem czy gdzies taki wzor zobaczysz ale jak umiesz podstawy jezyka lub tez masz slownik kolo siebie to poradzisz sobie z ds 160..pamietaj tez ze mozesz najechac na pytania myszka i bedziesz miec pytania po polsku,,sprobuj takie cos zrobic i sama zobaczysz jak jest...

ps na tym forum byla-jest 1 osoba co takie cos wypelniala poniewaz to weszlo od 24 maja a wiec....poszukaj tej osoby w temacie o ds 160..

tutaj masz linka:

http://www.usa.info.pl/board/Jak-Wypelnic-Ds-160-t16284.html

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...