Skocz do zawartości

Co Na Lotnisku, Ubezpieczenie...

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam,

wybieram sie do usa (chyba nic nowego na tym forum ;) ) w okolicach lipca lub we wrzesniu. pytanie jest nastepujace: majac promese na 10lat, konczac studia, nie majac w pl nic co by mnie trzymalo (zadnej wlasnosci) i nie wiedzac dokladnie ile spedze czasu w usa, to co mam powiedziec na lotnisku...ze jade na 4 tygodnie tak jak podawalam we wniosku, czy na 2 miesiace, czy moze wiecej? zalezy mi na tym,zeby dostac max bo nie wiem jak sie sprawy poukladaja, a chcialabym jeszcze wrocic w przyszlosci.

kolejna sprawa to bilet. jesli wykupilabym powrotny np. na pol roku pozniej po planowanym wjezdzie do usa to czy to bedzie mialo jakis wplyw na reakcje celnikow? jade do rodziny majac zaproszenie, tez zeby pozwiedzac.

musze miec ubezpieczenie w czasie tego wyjazdu, takie ktore pokryje ewentualny pobyt w szpitalu. macie jakies doswiadczenia z jakimis firmami w pl? wiem,ze taniej wychodzi zakup takiego ubezpieczenia u nas niz w usa. jakie sa przykladowe koszty pobytu w szpitalu lub innej pomocy medycznej?

na razie chyba tyle, z gory dziekuje za odpowiedz

Napisano

Bywa tak na lotnisku ze po odpowiedziach ze np lecimy na 2-3 tyg urzednik wbija pobyt na 6 miesiecy ale

no ale jesli poprosi Nas o bilet a do tego bedzie bardzo dociekliwy to zauwazy ze mowimy o pobycie 3 tyg a bilety mamy na 6 miesiecy i wtedy moze byc roznie,napisalem to aby pokazac jak kto moze byc.Moze tez wbic pobyt na 4 tyg jesli tak mowiny ze tyle bedziemy-nie jest to czeste ale jest spotykane czasami

Co do pobytu tego 6 miesiecznego to zalezy kiedy mialby byc powrot do USA i wtedy na jak dlugo znow..bo czasami takie pobyty 6 miesieczne mowia ze moze sie pracowalo nielegalnie bo trudno jest za bardzo uwierzyc ze ktos Nas utrzymywal tyle czasu i bylismy na czyms utrzymaniu,, bywa tak ze tacy sa ludzie ale tj maly % tego i prawie niewidoczni na tym swiecie..

ubezpieczenie?dobrze trzeba przeczytac umowe oraz regulamin .do tego ubezpiecz sie na wiecej niz 100 tys dol usd

• 3 tygodnie później...
Napisano

przeszukalam forum w poszukiwaniu odp na moje pytania i w sumie niewiele znalazlam, a jesli nawet to stare informacje.

nie wiecie moze czy jest jakas firma, ktora specjalizuje sie w takich ubezpieczeniach? bo te polskie standardowe formy maja raczej slaba i droga oferte. euro26 oferuje ubezpieczenie za 3,50zl dziennie- to tak dla rozwiania watpliwosci niektorych osob

Napisano

nalezy udac sie do takiej osoby ktora oferuje wiele ubezpieczen w tym zdrowotne i Ona powinna odpowiedziec Ci na pewne pytania,do tego nalezy czytac regulaminy wszystkich firm ubezpieczeniowych,nie ktore banki maja cos takiego jak ubezpieczenie na wyjazd zagranice

wiele firm zagranicznych jak np Allianze,Aviva ma biura w Polsce

tez wiele biur polonijnych prowadzi takie cos jak ubezpieczenia na terenie USA

tych firm jest duzoo na rynku jak juz napisalem Allianze,Aviva,Hestia ......

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...