sly6 Napisano 8 Czerwca 2010 Zgłoś Napisano 8 Czerwca 2010 kazde odrzucenie bedzie widoczne w papierach wiec moze tak byc ze jak zobacza ze z 6 miesiecami nie wypalilo to przyszla osoba z 3 miesiacami z tym jak mozesz wrocic to duzoo by pisac,,wazne aby nie dac podstaw do tego ze sie robilo nielegalnie,ze sie leci na dany okres ktory deklarujesz i po co lecisz 2 razem do USA po krotkim okresie czasu po za USA..
Wiki.T Napisano 8 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Napisano 8 Czerwca 2010 Jestem tego świadoma. Ale jeśli wytłumaczę przy drugim podejściu, że naprawdę lecę turystycznie oraz po to, żeby zgromadzić materiał do doktoratu i dlatego zmniejszyłam liczbę miesięcy, to czy taki argument będzie miał jakąkolwiek siłę przebicia? Czy lepiej od razu próbować na 3/4 miesiące, aby nie przegiąć z wiarą urzędnika w moją historię?
sly6 Napisano 8 Czerwca 2010 Zgłoś Napisano 8 Czerwca 2010 Tlumaczyc mozesz ale teraz pokaze Ci z zycia wzieta sytuacje jesli komus wytlumacze ze nie jestesm jak rodzic to czy ktos mi w to uwierzy>pewne osoby tak,inne znow beda miec jakies ale ,,ale dadza sie przekonac ale znow beda takie ze mozesz tlumaczyc i mowic i nic z tego nie wyjdzie -bo zle tlumaczysz,nie tak lub tez tak bywa z tymi osobami ze trudno je przekonac I tak samo masz z rozmowa...jak dobrze trafisz to bedzie wiza i bedzie ok z tym tlumaczeniem a co jest wazne aby zawsze mowic to samo i byc tym na tyle przekonywujacy aby cos z tego wyszlo
Wiki.T Napisano 8 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Napisano 8 Czerwca 2010 Czy w takim razie wiza turystyczna na 4 miesiące wzbudzi zdecydowanie mniej podejrzeń? Czy nadal może być za długo? P. S. Sly6, dziękuję za cierpliwość i nieocenioną pomoc
sly6 Napisano 8 Czerwca 2010 Zgłoś Napisano 8 Czerwca 2010 hm trudno powiedziec, co jest wazne abys odpowiadala na pytania i wiedziala gdzie bedziesz szukac tych informacji do pracy swojej np w bibiliotece ale wiesz jakiej
Wiki.T Napisano 8 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Napisano 8 Czerwca 2010 Plan tego, co i gdzie będę robiła, mogę przygotować skrupulatny. Tylko obawiam się, że nadal może to być niewystarczająco wiarygodne, mimo, że zgodne z prawdą. I dlatego zastanawiam się na krótszym okresem pobytu, choć jest mi to nie na rękę, bo interesuje mnie dłuższy pobyt.
sly6 Napisano 8 Czerwca 2010 Zgłoś Napisano 8 Czerwca 2010 fakt mozesz miec plan i dobrze odpowiadac a wyjsc bez wizy ale ten % bedzie nizszy jak sie przygotujesz do tego
Wiki.T Napisano 8 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Napisano 8 Czerwca 2010 Więc jeśli mój plan będzie w miarę logiczny i spójny, to długość pobytu będzie miała drugorzędne znaczenie?
sly6 Napisano 8 Czerwca 2010 Zgłoś Napisano 8 Czerwca 2010 hm moze tak byc ale nie musi ... nie ma za duzo takich spraw na forum ale za duzo tez sie nie slyszy o tym kto i jak postepuje i teraz jak dobrze trafisz to nie bedzie zadnego ale z tymi 6 miesiacami bo jak pisalem wczesniej to tak czasami ludzie pisza i dostaja wizy
Wiki.T Napisano 8 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Napisano 8 Czerwca 2010 Czyli generalnie jest tak, że mało ludzi składa na turystyczną i 6 miesięcy, a nie że dużo ludzi składa, ale mało otrzymuje? A jak z moją pracą? Mam przynieść jakieś zaświadczenie, że dają mi bezpłatny urlop (albo że pozwalają nie pracować, bo przecież mam umowę o dzieło, to nie etat)?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.