Skocz do zawartości

Wiza Turystyczna

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

kazde odrzucenie bedzie widoczne w papierach wiec moze tak byc ze jak zobacza ze z 6 miesiecami nie wypalilo to przyszla osoba z 3 miesiacami

z tym jak mozesz wrocic to duzoo by pisac,,wazne aby nie dac podstaw do tego ze sie robilo nielegalnie,ze sie leci na dany okres ktory deklarujesz i po co lecisz 2 razem do USA po krotkim okresie czasu po za USA..

• Odpowiedzi 33
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Jestem tego świadoma. Ale jeśli wytłumaczę przy drugim podejściu, że naprawdę lecę turystycznie oraz po to, żeby zgromadzić materiał do doktoratu i dlatego zmniejszyłam liczbę miesięcy, to czy taki argument będzie miał jakąkolwiek siłę przebicia?

Czy lepiej od razu próbować na 3/4 miesiące, aby nie przegiąć z wiarą urzędnika w moją historię?

Napisano

Tlumaczyc mozesz ale teraz pokaze Ci z zycia wzieta sytuacje

jesli komus wytlumacze ze nie jestesm jak rodzic to czy ktos mi w to uwierzy>pewne osoby tak,inne znow beda miec jakies ale ,,ale dadza sie przekonac ale znow beda takie ze mozesz tlumaczyc i mowic i nic z tego nie wyjdzie -bo zle tlumaczysz,nie tak lub tez tak bywa z tymi osobami ze trudno je przekonac

I tak samo masz z rozmowa...jak dobrze trafisz to bedzie wiza i bedzie ok z tym tlumaczeniem

a co jest wazne aby zawsze mowic to samo i byc tym na tyle przekonywujacy aby cos z tego wyszlo

Napisano

Czy w takim razie wiza turystyczna na 4 miesiące wzbudzi zdecydowanie mniej podejrzeń? Czy nadal może być za długo?

P. S. Sly6, dziękuję za cierpliwość i nieocenioną pomoc :)

Napisano

hm trudno powiedziec, co jest wazne abys odpowiadala na pytania i wiedziala gdzie bedziesz szukac tych informacji do pracy swojej np w bibiliotece ale wiesz jakiej :)

Napisano

Plan tego, co i gdzie będę robiła, mogę przygotować skrupulatny. Tylko obawiam się, że nadal może to być niewystarczająco wiarygodne, mimo, że zgodne z prawdą. I dlatego zastanawiam się na krótszym okresem pobytu, choć jest mi to nie na rękę, bo interesuje mnie dłuższy pobyt.

Napisano

hm moze tak byc ale nie musi ...

nie ma za duzo takich spraw na forum ale za duzo tez sie nie slyszy o tym kto i jak postepuje

i teraz jak dobrze trafisz to nie bedzie zadnego ale z tymi 6 miesiacami bo jak pisalem wczesniej to tak czasami ludzie pisza i dostaja wizy

Napisano

Czyli generalnie jest tak, że mało ludzi składa na turystyczną i 6 miesięcy, a nie że dużo ludzi składa, ale mało otrzymuje?

A jak z moją pracą? Mam przynieść jakieś zaświadczenie, że dają mi bezpłatny urlop (albo że pozwalają nie pracować, bo przecież mam umowę o dzieło, to nie etat)?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...