tibuktu Napisano 19 Czerwca 2010 Zgłoś Napisano 19 Czerwca 2010 Witam, Jakie jest obecnie najlepsze miasto / miejsce do osiedlenia sie w Kanadzie? Chodzi mi o latwosc znalezienia pracy (stosunkowa) oraz dostep do roznych kursow (zawodowych) czy studiow np. wieczorowych? Jak ktos wie to niech cos poleci! Pozdrawiam
stopro. Napisano 19 Czerwca 2010 Zgłoś Napisano 19 Czerwca 2010 Podobno Ontario jest niezłe. Nie wiem czy najlepsze. W Kanadzie proces szukania pracy jest inny niż w USA. Często wysyłasz dziesiątki ofert o pracę i po paru tygodniach otrzymasz jakąś odpowiedź od nielicznych. Szukaj stanu z dobrym przemysłem np Ontario.
sly6 Napisano 19 Czerwca 2010 Zgłoś Napisano 19 Czerwca 2010 jak umiesz jezyk francuski to polecam Quebec a jak nie to zalezy czy chcesz byc w duzym miescie czy tez odpowiada Ci tzw cisza z takich wiekszych miast to bedzie Toronto a potem Vancouwer ale tam za to mieszkania sa drosze stopro w Kanadzie nie ma stanow sa Prowincje Nie ma tak ze Ontario jest dobre ,chociaz mieszka tam duzo osob i faktycznie wiecej cos mozna zrobyc ze szkol,pracy ale tez jest wieksza konkurencja sa takie Prowincje gdzie malo zarobisz ale malo tez wydasz jak mieszkanie itd wiec to tez sie bierze pod uwage ciekawie tez piszesz o poszukiwaniu pracy>a czym to sie rozni od USA? bo to ze malo osob odpowiada to tak samo masz z USA ze nie liczni odpowiadaja jest faktycznie takie cos jak kanadyjskie doswiadczenie i czasami osoby na to patrza ale wystarczy pujsc pracowac na tzw zmywak aby potem cos innego dostac i pracowac gdzies indziej
tibuktu Napisano 19 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Napisano 19 Czerwca 2010 W USA nie pracowalem - aktualnie jestem w Irlandii. Tutaj tez to dlugo trwa - taki proces szukania pracy. Mam calkiem sporo doswiadczenia z CNC i z komputerami, clean roomy itp, wiec jakies fabryki medyczne albo farmaceutyczne. W Irlandii duzo tego jest w Cork czy Dublinie, a w Kanadzie?
sly6 Napisano 19 Czerwca 2010 Zgłoś Napisano 19 Czerwca 2010 w Kanadzie tez sa takie fabryki I teraz jak szukasz pracy to mozesz znalesc prace i dobre zarobki ale gdzies daleko od duzych miast a wiec ze szkola moze nie byc dobrze wtedy.. poszukasz miejsc pracy i pracodawcow uzywajac np takich stron: http://www.workingincanada.gc.ca/content_p...=1〈=eng http://www.canadainternational.gc.ca/polan...r.aspx?lang=pol klinkij na pdf i tam znajdziesz duzooo stron www o szukaniu pracy i po poszczegolnych zawodach i profesjach
tibuktu Napisano 19 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Napisano 19 Czerwca 2010 Dzieki! Jak cos jeszcze bym chcial wiedziec to sie odezwe A ta strone znalem tylko jeszcze nikt mi nie odpowiedzial gdzie mniej wiecej jest najwieksza koncentracja takich zakladow / fabryk ( jakie miasta rejony) glownie medical devices (urzadzenia medyczne) albo farmaceutyczne. Pozdrawiam
sly6 Napisano 19 Czerwca 2010 Zgłoś Napisano 19 Czerwca 2010 nie ma sprawy...moze ktos tutaj cos dopisze-napisze
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.