orchidea04 Napisano 25 Czerwca 2010 Zgłoś Napisano 25 Czerwca 2010 Czy prawdą jest, że podczas Internshipu nie wolno legalnie pracować? Czy ktoś z Was ma doświadczenie w tym temacie? Jak jest w rzeczywistości?
Jakub K Napisano 25 Czerwca 2010 Zgłoś Napisano 25 Czerwca 2010 Podczas Internshipu mozesz tylko LEGALNIE pracowac dla pracowdawcy, ktory zasponsorowal Twoja wize. Nie mozesz podjac sie w czasie wolnym drugiej pracy - przynajmniej legalnie
orchidea04 Napisano 28 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Napisano 28 Czerwca 2010 A czy ktoś to jakoś sprawdzi? W końcu jeśli dostałam bym pracę np w sklepie to dostosowałabym swój grafik do tego podstawowego. A SSN już mam bo byłam 2 lata temu na W&T.
sly6 Napisano 28 Czerwca 2010 Zgłoś Napisano 28 Czerwca 2010 mowisz sprawdzic>?a no urzad imigracyjny.,ktos sie dowie ze tak pracujesz i napisze tam gdzie trzeba,pracodawca moze miec jakies ale a ze tak pracuja ludzie to potem przychodza na forum i maja problem z legalizacja pobytu,chca wrocic do USA ale moze wyjsc ze pracowali na numer SSN bez pozwolenia i teraz od Ciebie zalezy co bedzie i jak bedzie...Nikt tutaj Ci nie da gwarancji ze Cie zlapia lub tez nie,idziesz na swoje ryzyko. Bo podajac numer swoj zostaje cos w systemie...
orchidea04 Napisano 28 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Napisano 28 Czerwca 2010 O. No tak, o tym nie pomyślałam. Dzięki!
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.