orchidea04 Posted July 3, 2010 Report Share Posted July 3, 2010 Lecę 8 sierpnia na US Virgin Islands z przesiadką w NYC. Ląduję o 16:00, a samolot do Charlotte Amalie mam następnego dnia o 8:10. Mam zatem 16 godzin (a w zasadzie pewnie mniej bo licząc immigration i wszystko inne będzie pewnie z 14) w Big Apple. Nie chcę iść do hotelu więc poradźcie mi co można przez te kilkanaście godzin zrobić? ;-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
michal195 Posted July 3, 2010 Report Share Posted July 3, 2010 Ja bym pewnie wziął taksówkę do Av. A i 6th str.,usiadł bym w "Sidewalks cafe" zjadłbym porządny posiłek ,przesiedział do 21-22, póżniej, bym popłynął , do 6 rano pewnie bym zaliczył , "Cameleona" ,pare okoliczny barów i afterhours , "Save the Robots" i ok. 6rano taksówka z powrotem na JFK ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
orchidea04 Posted July 3, 2010 Author Report Share Posted July 3, 2010 Ja do Charlotte Amalie jadę na staż, na lotnisku będzie mnie odbierał manager. Wolałabym być jednak trzeźwa ;-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
michal195 Posted July 4, 2010 Report Share Posted July 4, 2010 Nikt nie mówił o obowiązkowej masakrze. Szkoda być w NYC i nic nie zobaczyć. Można pojechać sobie do Manhattanu, np. pochodzić po Soho; dużo fajnych sklepów, galerii, restauracji. Udać się uptown( ja bym wolał stronę zachodnią "uptown west" ) przejść się wzdłuż Columbus Ave., Central Park west, póżniej spacerkiem przez Central Park (oby nie nocą) do 5th Ave. przejść piątą aleją do Rockefeller Center. W nocy muzea są zamknięte, Broadway -też zbyt póżna pora i nie temat na paręnaście godz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafal723 Posted July 4, 2010 Report Share Posted July 4, 2010 "Udać się uptown( ja bym wolał stronę zachodnią "uptown west" ) przejść się wzdłuż Columbus Ave., Central Park west, póżniej spacerkiem przez Central Park (oby nie nocą) do 5th Ave. " Rozumiem, że nocą w CP niebezpiecznie ? Jak Ci się uda to możesz pójść na legendarych New York Yankees (baseball) wieczór zajęty, conajmniej pół, zależy o której i czy tego dnia mecz. Dodane: Możesz też zajrzeć do Broadway Theatre, przecież w Nowym Jorku prawie cały czas są jakieś premiery filmowe, tudzież spektaktli teatralnych. Do galerii sztuki raczej nie zajżysz, bowiem są one głównie do 5/6 p.m. Ale napewno coś znajdziesz, to Nowy Jork - "City That Never Sleeps". Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.