gal Napisano 13 Lipca 2010 Zgłoś Napisano 13 Lipca 2010 Eh... To niech sie ameryka w d**e cmoknie. Stracili wlasnie swietnego handlowca proponuje abys wzial obame do sadu za takie traktowanie "porzadnego ewentualnego imigranta". Znam takich co to wylosowali zielona karte (za Prez Busha) i byli bardzo nieszczesliwi ze na lotnisku nikt z bialego domu ich nie wital a w szczegolnosci sam prezydent i nie zaproponowal cieplej posadki w ramach integracji i asymilacji.
Matthiew Napisano 13 Lipca 2010 Autor Zgłoś Napisano 13 Lipca 2010 To nie jest glupia mysl... hehe Dzieki za wszystkie odpowiedzi... Pozdrawiam
Maudeth Napisano 13 Lipca 2010 Zgłoś Napisano 13 Lipca 2010 Sly6, zamieszczam link z blogu o którym wcześniej wspominałem. Jest na nim zamieszczona informacja o wojskowym programie M.A.V.N.I., polecam przeczytać Bo na wizie studenckiej można wyrobić obywatelstwo USA. http://sladamikonkwistadorow.blog.onet.pl/...,DA2010-05-01,n Polecam do przestudiowania cały blog. Może kogoś zainteresuje praca w Amerykańskiej Armii Pozdrawiam
sly6 Napisano 14 Lipca 2010 Zgłoś Napisano 14 Lipca 2010 a jak bys poczytal forum to bys wiedzial ze taki-podobny program juz wszedl w zycie ale jest jedno ale ze musisz miec pewne umiejetnosci ktore wojsko interesuje a do tego liczba miejsc jest ograniczona a wiec wejda najlepsi z najlepszych i teraz jak Ty sobie poradzisz to zycie pokaze..bo jak juz tam sie znajdziesz to dostaniesz obywatelstwo USA ale bedziesz w takich krajach jak Irak itd bo ten program co piszesz moze wejsc ale nie musi..jak wejdzie to wtedy bedzie wiadomo co i jak ...
Maudeth Napisano 14 Lipca 2010 Zgłoś Napisano 14 Lipca 2010 Sly6 on już jest, Kapitan Stachowski pomaga polakom zaciągnąć się jak i dostać na ten program. A wogóle kto odrazu mówi o Iraku ?? To nie polska armia. Wyczuwam w Twoich wypowiedziach nutke złości, albo jestem przeczulony. Jak uzbieram odpowiednie fundusze na złorzenie dokumentów itp. to się odezwe zrelacjonować jak mi idzie i ewentualnie z pytaniami Pozdrawiam
sly6 Napisano 15 Lipca 2010 Zgłoś Napisano 15 Lipca 2010 To mowisz ze ludzie nie lataja do Iraku,Afghanistanu,znam 2 osoby ktore zaciagnely sie do wojska i sa lub tez beda tam ... tak wiec jak mowisz ze ten ktos pomaga to sam zobaczysz jak sie ma realnosc-zycie do tego...zycie pokaze jak bedzie ps moze ktos z forum napisze tutaj co moze byc i jak moze byc z takimi wyjazadami i kto leci czy mowienie o czyms miej wiecej to jest zlosliwosc ? sam zobaczysz jak bedzie i teraz albo napiszesz,powiesz prawde jak bylo-jest albo bedziesz cos ukrywac aby nie wyszlo ze cos mialo byc fajnie a zle wyszlo-cos nie tak
Maudeth Napisano 15 Lipca 2010 Zgłoś Napisano 15 Lipca 2010 Sly6, życie daje po dupie. Ale nie można na wszystko patrzeć czarnymi kolorami. Myśle pozytywnie o wszystkim, po co mam odrazu się do wszystkiego zrażać. Może odrazu iść pod most bo tam najwygodniej, nikt nie bedzie patrzał, nikt się do Ciebie nie odezwie. A co do woja, na misje lecą ochotnicy. Przynajmniej w polskim wojsku, a co do amerykańskiego to nie wiem. Ale napewno eleka odrazu nie wyślą do Iraku, Afganistanu. Bo taka osoba nie ma doświadczenia ani wchłoniętych obyczajów. I mówienie mniej więcej nie jest złośliwością, ale pisząc komuś jego przyszłość nie jest dobrym sposobem. Bo nigdy nic nie wiadomo, życie jest nieprzewidywalne. Koniec tematu, bo nie chce się sprzeczać. Pozdrawiam
gal Napisano 15 Lipca 2010 Zgłoś Napisano 15 Lipca 2010 Maudeth badz pewien ze zrobia z ciebie od razu co najmniej generala dywizji widzenie w twoich kolorach zas za rzeczywistoscia ja za Sly mowie, ze pojedziesz w pierwszym rzucie do Afganistanu jako mieso armatnie wtedy wszystko zobaszysz w rozowych kolorach
sly6 Napisano 16 Lipca 2010 Zgłoś Napisano 16 Lipca 2010 moze na 2 dzien Cie nie wysla do Iraku ale po przeszkoleniu mozesz byc wyslany tak jak pewna dziewczyna ze przeszla przeszkolenie i czeka na wyjazd do Iraku a sama do wojska poszla i wiedziala o tym dobrze co ja czeka mowisz aby nie patrzec przez czarne okulary?>oczywiscie ze nie ale jak Ci napisze teraz ze Cie nigdzie nie wysla a wysla Ciebie to czy bedzie dobrze tak jesli dla Ciebie tak bedzie ok to nie ma sprawy,bedziesz na terenie USA i w zadnym konflikcie nie bedzie bral udzialu ale jak Cie wysla to przypomnij sobie moje slowa... wymiana zdan i pogladow nie jest sprzeczaniem sie ,kazdy ma prawo do pisania
Maudeth Napisano 16 Lipca 2010 Zgłoś Napisano 16 Lipca 2010 Ja nie powiedziałem że nigdzie na misje się nie pojedzie, tylko cały czas stałem przy zdaniu że jako nowy żołnierz odrazu nigdzie nie będe wysłany. Ja wręcz nawet bym chciał, jeśli pracowałbym w wojsku jeździć na misje pokojowe, czy to Irak, Afganistan, Kongo, Bośnia i Hercegowina itp.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.