AniaG1 Napisano 5 Sierpnia 2010 Zgłoś Napisano 5 Sierpnia 2010 Witam Mam w usa ciotke, która jest dentystka i prosiła mnie abym jej przywiozła pare produktów stomatologicznych (dokladnie wypełniacze, plomby). Czy muszę je wpisać na deklaracji celnej? Czy naprawdę sprawdzają bagaże czy się coś przywozi? Czy jakieś cło będę musiała za te produkty zapłacic? Ich wartość to ok $570 Dziękuje Ania
sly6 Napisano 5 Sierpnia 2010 Zgłoś Napisano 5 Sierpnia 2010 jak trzeba bedzie to sprawdza bagaz ,za to sie celnikom placi .. a teraz te produkty moze sa na recepte czy kazdy moze sobie takie cos kupic?
AniaG1 Napisano 5 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Napisano 5 Sierpnia 2010 Nie są na recepte, każdy może je kupic. To ma być 20 fiolek po 5g.
sly6 Napisano 5 Sierpnia 2010 Zgłoś Napisano 5 Sierpnia 2010 zapoznaj sie z ta strona: http://www.cbp.gov/xp/cgov/travel/vacation....xml#Medication
AniaG1 Napisano 5 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Napisano 5 Sierpnia 2010 Już to czytałam, ale niestety nie jest tam napisane to co mnie dotyczy. To nie są leki tylko elementy stomatologiczne, nie sa na recepte i nie sa na użytek własny. Jeżeli je zglosze czy musze zapłacic od nich cło?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.