spidi Napisano 3 Września 2010 Zgłoś Napisano 3 Września 2010 Witam serdecznie, Jakiś czas temu wpadłem na stronę ze sklepem internetowym w Stanach i chciałbym dokonać tam paru zakupów, ale trudności napotkałem przy roziarówce -> proszę, zobaczcie: zaczynając od Generic Sizing - np. Neck i wezmy rozmiar L (16-16,5) to sa cale czy ... sam nie wiem:p a to (in.) co oznacza?) pózniej Chest - no niby klatka ale obwód w czym a może nie obwód a od pachy do pachy? A proszę powiedzcie mi jeszcze jak przeliczac wzrost na nasza np 5' 9" - co oznacza ' i pozniej przy drugiej cyfrze " ? byłbym zobowiązany za pomoc. Pozdrawiam K.
FUGAZI Napisano 3 Września 2010 Zgłoś Napisano 3 Września 2010 Wszędzie są cale (in.) i stopy, np. 5'9" to 5 stóp i 9 cali. Konwerter możesz sam sobie wygooglać.
mirr Napisano 6 Września 2010 Zgłoś Napisano 6 Września 2010 w wiekszosci przypadkow amerykanska M'ka to polska L'ka
warrior Napisano 7 Września 2010 Zgłoś Napisano 7 Września 2010 W sumie to ciekawy temat. Większość dobrych i bardzo dobrych firm ma zaniżone rozmiary. Dociekałam czemu i poinformowano mnie że po prostu te rzeczy lepiej wyglądają na szczupłych i drobnych osobach. Może coś w tym jest. Ja sama mam problemy - w mojej szafie mam rzeczy rozmiarów - S, M, L, LX. Kupienie i wybór spodni to masakra. Raczej ubrań nie kupowałabym w ten sposób. Ale mam swój trochę bezczelny sposób. Wysłałam brata do sklepu np. Timberlanda - obejrzał, przymierzył i wysyłałam identyczne rzeczy.
kara_kc Napisano 11 Września 2010 Zgłoś Napisano 11 Września 2010 zgadzam sie- w rozmarowce nie ma zadnej logiki. czesto jak nie zrwocisz uwagi czy ubrania sa z jakies specjalnej linii np petite to mozesz niezle wtopic. nawet dziny tu inaczej mierza. w pl zawsze kupowalam rozmiar 27 - tutaj jak takie kupilam to mam normalnie krok w kolanach! (hehe podobno niektorzy uwazaja ze tak jest modnie)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.