spidi Posted September 3, 2010 Report Share Posted September 3, 2010 Witam serdecznie, Jakiś czas temu wpadłem na stronę ze sklepem internetowym w Stanach i chciałbym dokonać tam paru zakupów, ale trudności napotkałem przy roziarówce -> proszę, zobaczcie: zaczynając od Generic Sizing - np. Neck i wezmy rozmiar L (16-16,5) to sa cale czy ... sam nie wiem:p a to (in.) co oznacza?) pózniej Chest - no niby klatka ale obwód w czym a może nie obwód a od pachy do pachy? A proszę powiedzcie mi jeszcze jak przeliczac wzrost na nasza np 5' 9" - co oznacza ' i pozniej przy drugiej cyfrze " ? byłbym zobowiązany za pomoc. Pozdrawiam K. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FUGAZI Posted September 3, 2010 Report Share Posted September 3, 2010 Wszędzie są cale (in.) i stopy, np. 5'9" to 5 stóp i 9 cali. Konwerter możesz sam sobie wygooglać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mirr Posted September 6, 2010 Report Share Posted September 6, 2010 w wiekszosci przypadkow amerykanska M'ka to polska L'ka Link to comment Share on other sites More sharing options...
warrior Posted September 7, 2010 Report Share Posted September 7, 2010 W sumie to ciekawy temat. Większość dobrych i bardzo dobrych firm ma zaniżone rozmiary. Dociekałam czemu i poinformowano mnie że po prostu te rzeczy lepiej wyglądają na szczupłych i drobnych osobach. Może coś w tym jest. Ja sama mam problemy - w mojej szafie mam rzeczy rozmiarów - S, M, L, LX. Kupienie i wybór spodni to masakra. Raczej ubrań nie kupowałabym w ten sposób. Ale mam swój trochę bezczelny sposób. Wysłałam brata do sklepu np. Timberlanda - obejrzał, przymierzył i wysyłałam identyczne rzeczy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kara_kc Posted September 11, 2010 Report Share Posted September 11, 2010 zgadzam sie- w rozmarowce nie ma zadnej logiki. czesto jak nie zrwocisz uwagi czy ubrania sa z jakies specjalnej linii np petite to mozesz niezle wtopic. nawet dziny tu inaczej mierza. w pl zawsze kupowalam rozmiar 27 - tutaj jak takie kupilam to mam normalnie krok w kolanach! (hehe podobno niektorzy uwazaja ze tak jest modnie) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.