Bartosz24 Napisano 27 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Napisano 27 Września 2010 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stook Napisano 27 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Napisano 27 Września 2010 Nie mazgaj się, rozlicz się sam to nic trudnego. Płaciłeś też podatek stanowy ? bardzo możliwe, że również do odzyskania. Formularze podatkowe zawierają opis jak je wypełnić, są też programy, które w tym pomagają. Upewnij się tylko, że w IRS mają Twój Polski adres. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz24 Napisano 27 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 27 Września 2010 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gal Napisano 27 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Napisano 27 Września 2010 A kto rozliczal ci lata po 2006? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stook Napisano 27 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Napisano 27 Września 2010 To nie jest takie proste jak Ci sie wydaje, biuro mnie rozliczyło ( zwrot z 2006 stan WI ) jednak coś poszło nie tak. Miałem do zwrotu tylko 500$ stanowy + fed dostałem zwrot ale po jakimś czasie zaczęły przychodzić pisma do Polski że musze i zapłacić i tak juz 4 lata ! Tydzień temu przyszedł kolejny papier i juz mam 800$ do zapłaty, tak sobie rośnie. Byłem w US 2005,2006,2007,2008,2009 i nie było problemu tylko ten z 2006 WI coś sie pocą. Potrzeba mi osoba biuro które przejrzy te dokumenty i coś doradzi. A mnie się wydaje, że proste. Byłeś na J-1 tak ? to bardzo proste rozliczenie, nie masz exemptions, spłaty hipoteki, dependants itd. na podstawie W9 wypełniasz formularz i już. A co Ci nawalili w 2006 to ciężko powiedzieć, kto Ci przysyła te pisma IRS ? na pewno piszą z jakiego tytułu, złego rozliczenia ? by musieli wpisać więcej niż oddałeś i zarobiłeś, albo rozliczyli CIe jako Resident, co czasem się wiąże z jakimiś dodatkami. Nie kojarze, żeby w 2006 roku były jakieś stimulus'y, jak pod koniec kadencji Busha. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz24 Napisano 28 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 28 Września 2010 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stook Napisano 26 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Napisano 26 Października 2010 Witam ponownie. PROSZĘ O NAMIARY NA JAKIEŚ BIURO KTÓRE ZAJMUJE SIE ODZYSKIWANIEM TAX Z USA !!! Zablokowane mam konto w banku, dzisiaj przyszło mi to ? I kolejne ponaglenia z WI, również! Proszę o pomoc.http://yfrog.com/86ssszj Zwykłe pismo informacyjne o posiadanych prawach socjalnych, w USA masz konto zablokowane ? dlaczego ? A biuro to na wiele Ci się nie zda, polecam zadzwonić do IRS w celu wyjaśnienia sprawy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.