Skocz do zawartości

Studia W Usa Lub Kanadzie

stopro.

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Studia w USA to bardzo kosztowna przyjemnosc, i twoje $8,000 nie wiele kupia - nawet nie sadze ze dostalbys wize studencka z taka suma. Dlaczego nie Anglia gdzie jest znacznie taniej?

Napisano

Nie chodzi o same studia anglojęzyczne. Chodzi po prostu o te kraje USA i Kanada, ponieważ tam chce się osiedlić.

Anglia niestety odpada, to całkiem inny świat w porównaniu z nimi. Dlatego szukam wielu różnych sposobów aby tam się legalnie dostać.

Napisano

no ale co chcesz studiować? na jakim poziomie? na undergrad to te twoje 8000 to bardzo mało. moze na jakies community college by starczylo ale o wize F1 moze byc w takiej sytuacji ciezko. no i w usa na f1 nie mozesz pracowac legalnie (tj jedyne co mozesz to 20h tygodniowo na kampusie co sie praktycznie nie liczy bo masz szanse zarobic co najwyzej na waciki).

jesli cie interesuje poziom graduate to jest jakas wieksza szansa na stypendium. ale to zalezy od kierunku i twoich umiejetnosci.

ja bym na twoim miejscu rozwazyla jeszcze nowa zelandie :) tez maja jakies rzadowe programy dla wykwalifikowanych pracownikow.

Napisano

A jakieś doświadczenie z tą Nową Zelandią posiadasz? Tzn jakieś info sprawdzone. Raczej tamtych terenów Australia i Nowa Zelandia nie brałem pod uwagę. Ale może może ...

Jak to wygląda w praktyce?

Napisano

A wiesz może czy ciężko to wszystko załatwić, ogarnąć i ogólnie się załapać i sobie poradzić?

Nigdy nie brałem tego pod uwagę. Jednak USA i Kanada to coś innego. No i Australia i Nowa Zelandia to inny klimat.

No cóż poczytam trochę i zobaczymy ale jednak wolę Amerykę.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...