agnieszka 26 Posted April 27, 2005 Report Share Posted April 27, 2005 dzien dobry mam jeszcze kilka pytan odnosnie rozmowy w ambasadzie,a w zasadzie potrzebnych dokumentow: 1. czy z banku potrzebne jest jakies specjalne zaswiadczenie o stanie konta, czy wystarczy wyciąg z konta i lokat ? 2. konieczne jest zaswiadczenie z dziekanatu,czy wystarczy index i legitymacja? 3.jestem na 5 roku i obrone chce przelozyc na jesien, czy na to tez potrzebne potwierdzenie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dominika Posted April 27, 2005 Report Share Posted April 27, 2005 Witam, 1. Nie wiem bo nie bralam zaswiadczenia z banku (i pani konsul tez mnie o takie nie prosila) 2. Mi wystarczyl indeks, legitymacji nie chcieli ogladc, zaswiadczenia tez Tak bylo w moim przypadku Ale generalnie zasada jest taka: bierz wszystko co ci przyjdzie do glowy i co ci moze pomoc, nigdy nie wiadomo o co zapyta konsul, a lepiej byc przygotowanym na potwierdzenie swoich slow dokumentem. Mi sie udalo, pojechalam w zasadzie tyko z indeksem, nie mialam calej teczki dokumentow. Ale jeszcze raz mowie: BIERZ WSZYSTKO, NIE ZASZKODZI A MOZE POMOC :!: Link to comment Share on other sites More sharing options...
wiola Posted April 27, 2005 Report Share Posted April 27, 2005 1. Mialam zaswiadczenie z banku o stanie konta + wyciagi 2. Indeks najwazniejszy. 3. Mysle, ze to potwierdzenie nie zaszkodzi Moja rada-poczekaj, az poprosza od ciebie konretny dokument. Moje zostaly w torebce i nikt ich nie ogladal - wiza na 10 lat Powodzenia Wiola Link to comment Share on other sites More sharing options...
agnieszka 26 Posted April 27, 2005 Author Report Share Posted April 27, 2005 dziekuje za odpowiedz:) no na pewno nie bede im na sile udowadniac i wciskac zaswiadczen:) chodzi mi tylko czy to wszystko musi byc na specjalnych drukach ( np. zaswiadczenie o stanie konta kosztuje 15 zł,a sam wyciag nic nie kosztuje, nie mowiac juz o paniach w dziekanacie gdzie nigdy nie mozna sie dostac,i na nic nie maja czasu i tym bardziej ochoty). jezeli chodzi o zaproszenie to bede miala tylko takie przyslane faxem, nie na tym specjalnym druku, bo podroz i utrzymanie bede sobie sama finansowac, a nie chce kolezance robic klopotu. zoabczymy,mam nadzieje ze sie uda p/s rozmowe mam 16 maja Link to comment Share on other sites More sharing options...
dominika Posted April 27, 2005 Report Share Posted April 27, 2005 Powodzenia agnieszko! Aha i pamietaj, szeroki usmiech i luz to podstawa :!: Oni naprawde widza jak sie ktos denerwuje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wiola Posted April 27, 2005 Report Share Posted April 27, 2005 Wiem wiem, ze kosztuje-u mnie 2 razy wiecej- a w dodatku tym zaswiadczeniem bylo jedno zdanie z pieczatka banku. Obciach jak nic i to w dodatku platny :twisted: okazujac sie potem niepotrzebnym :roll: Dominika ma racje, usmiech, pewnosc siebie i odrobine szczescia :wink: POWODZENIA i czekamy na poscick jak poszlo pa Wiola Link to comment Share on other sites More sharing options...
agnieszka 26 Posted April 27, 2005 Author Report Share Posted April 27, 2005 hehhh to juz nawet nie chodzi o pieniadze, ale oni powinni takie uslugi z pocalowaniem reki wykonywac dla klientow, przeciez zarabiaja na obracaniu naszymi pieniedzmi. no ale szkoda gadac dam znac jak poszlo i dziekuje za rady ( na razie sie nie denerwuje, ale zobaczymy 16-go ) pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
ulla22 Posted April 27, 2005 Report Share Posted April 27, 2005 Witam :-) Ja sie moze dolacze do obaw w zwiazku z wizyta u konsula...Staram sie o wize J1, jade z organizacja...ale kurcze raz mi odmowili juz wizy turystycznej (B2) i boje sie co bedzie teraz. Wiem ze nie bede umiala ukryc zdenerwowania a z tego co tu piszecie to lepiej zeby sie zachowywac na luzie...hmmm wyjasni sie to pewnie za 2 tygodnie bo dzis mialam dopiero spotkanie wizowe, ale trzymajcie kciuki P.S. Ubrac tez mam sie na luzie? hmmm jak najlepiej, co radzicie? :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
dagmarcia Posted April 27, 2005 Report Share Posted April 27, 2005 Ubrac tez mam sie na luzie? hmmm jak najlepiej, co radzicie? :wink: Hej, ja bylam po J1 w sierpniu zeszlego roku. Tak sie zlozylo, ze byl to dosc upalny dzien. Ubralam sie w jasne lniane spodnie, klapki-japonki i lekka koszulke. Czyli styl "na luzie". A od prawie 8 miesiecy ubieram sie w letnie rzeczy prawie na codzien i po ostatnich newsach bedzie tak przez kolejne pare lat. Nie ma to jak pogoda w Kalifornii 8) pozdrawiam z San Francisco, dagmarcia Link to comment Share on other sites More sharing options...
Babka Kiepska Posted April 27, 2005 Report Share Posted April 27, 2005 NA ROZMOWĘ RADZĘ ZAŁOŻYĆ UBIÓR DOŚĆ OFICJALNY – (aczkolwiek niekoniecznie garnitur lub garsonkę). I jeszcze raz ci powtorze nerwy zostaw w domu jak chcesz dostac wize. Zrozum jedno ze nerwy ci tylko moga przeszkodzic. I usmiechaj sie chocby nawet sztucznie ale sie usmiechaj. POWODZENIA !! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.