Skocz do zawartości

przekrety z biletami lotniczymi

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Czy to mozliwe zeby biura w&t zarabialy na biletach lotniczych dla swoich klientow? pytam dlatego ,ze dostalem niedawno informacje o podwyzce cen biletow z powodu wzrostu cen paliwa. Wyjezdzam juz 12 maja, nie dostalem jeszcze wizy z biura a juz informuja mnie o jakis podwyzkach, o ktorych nie jest nic wspomniane w umowie :x

wkurzam sie :twisted: i zaczynam sie bac jesli chodzi o cene biletu.

co ja jestem jakas krowa dojna :evil: ?

jesli macie podobne obawy, albo doswiadczenia :shock: w tej sprawie

dajcie znac

Napisano

W zeszlym roku moj kumpel tez musial doplacac ze wzgledu na wzrost ceny paliwa. Mnie sie upieklo bo wylecialam troche wczesniej i biuro nie zdarzylo mnie poinformowac.

Napisano

zaplacisz grosze podwyzki. linie teraz biora doplaty do paliwa, ale to sa groszowe kwoty - kilkanascie do kilkudziesieciu euro (ale liczy sie ze nie przekroczy 50) - doplaty sie roznia w zaleznosci od linii. np swiss bierze 38 USD doplaty na loty do usa itd itp ;-) przeczytaj dokladnie umowe jeszcze raz - na pewno jest jakis punkt, na podstawie ktorego oni moga to naliczyc - nie wierze zeby te cwaniaki sie jakos nie zabezpieczyly ;-) nawet zwykle biura podrozy (np scan holiday) w umowie wyjazdowej umieszczaja punkt o naglej zmianie kursu walut i/lub o doplatach do paliwa itd ;-)

Napisano
Czy to mozliwe zeby biura w&t zarabialy na biletach lotniczych dla swoich klientow?

te biura i tak i tak zarabiaja na biletach dla Was - od kazdego biletu dostaja procent od linii lotniczych.

Napisano
Czy to mozliwe zeby biura w&t zarabialy na biletach lotniczych dla swoich klientow?

te biura i tak i tak zarabiaja na biletach dla Was - od kazdego biletu dostaja procent od linii lotniczych.

Raczej juz nie dostaja procent - generalnie sobie doliczaj po prostu do ceny.

F

Napisano

Raczej juz nie dostaja procent - generalnie sobie doliczaj po prostu do ceny.

F

dostaja procent. nadal wiekszosc linii daje, ale praktycznie co roku juz coraz mniej - bilety z roku na rok tanieja i linie musza ciac koszty. ale z tego co wiem to np SWISS juz przestal "odpalac" % biurom podrozy...

Napisano

ile biura doliczają do biletu??byłem 4 dni temu świadkiem rozmowy pracowników biura, z której wynikało że normalną kwotą jest 200zł, nie wiem czy są większe, z kolei minimalna kwota to 60zł.

Radzio pisał że w jego umowie nie ma paragrafu mówiącego o tym że biuro może podnieść cene biletu, w mojej też nie ma takich postanowień, jest za to napisane że: ""biuro" zobowiązuje się sprzedać studentowi bilet w cenie nie wyższej od oficjalnie obowiązujących taryf IATA" więc jest tutaj pewna możliwość kontroli, w moim przypadku zaoferowana cena biletu była porównywalna z tymi, które znalazłem w różnych serwisach internetowych, kontrolnie wysłałem tez maile do innych oddziałów biura i innych firm zaoferowali mi ceny podobne, więc jestem zadowolony, tym bardziej że teraz ceny są conajmniej wygórowane.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...