Kasiakraków Napisano 27 Listopada 2010 Zgłoś Napisano 27 Listopada 2010 Witam, Mam pytanie jeśli wezmę ślub z obywatelem USA w stanach na wizie turystycznej i wrócę do Polski to czy mogą być problemy przy kolejnych wjazdach ? Nie chce obywatelstwa, ani zielonej kartę, bede mieszkać w Polsce ale chcialabym przynajmniej raz w roku przyjezdzać do USA...
sly6 Napisano 27 Listopada 2010 Zgłoś Napisano 27 Listopada 2010 Nie powinno byc z tym problemu na granicy pamietaj tylko ze lecisz jako turystka np na swieta,troche wakacji ...
kig Napisano 12 Stycznia 2011 Zgłoś Napisano 12 Stycznia 2011 nie powinnas miec problemu ale urzednicy beda bardzo ostrozni.. Moja kolezanka od 10 lat po slubie z Amerykaninem, od 10 lat rowniez zamieszkuja w Polsce. Co roku musiala przechodzic maglowanie w Ambasadzie po wize (bo za kazdym razem dawali jej tylko na rok) , z pytaniami typu "a po co? dlaczego? a jak to turystycznie skoro maz Amerykanin? a jak to nie chce GC? ani AOS robic przypadkiem?? Mysle ze oni ciagle mysla ze kazdy Polak nadal sie slini na mysl o GC i nie biora pod uwage ze ktos moze wcale nie chcec tutaj mieszkac... Jak wiec pisalam, turystyczna powinnas dostac, moga cie jedynie dluzej przesluchiwac, a do tego przy wjezdzie dostaniesz zapewne pieczatki NO AOS/EOS/COS czy tp. tak przynajmniej wbijali tej mojej kolezance kazdego roku jak leciala. Powodzenia
nowa123 Napisano 12 Stycznia 2011 Zgłoś Napisano 12 Stycznia 2011 ślub miałam w lipcu 2010 na turystycznej , teraz byłam na święta , wiza turyst. wbita na 6 mies .
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.