dionizy Napisano 17 Grudnia 2010 Zgłoś Napisano 17 Grudnia 2010 Witam Ciekawi mnie co myślicie o takiej sytuacji? W 2002 moja żona dostała wize na 3 lata paszport miała na swoje panieńskie nazwisko i wize takze w USA byliśmy do końca 2008r. ona funkcjonowała na panieńskim nazwisku. Teraz ma nowy paszport na moje nazwisko. Jak myślicie czy idąc po wizę teraz ma szanse dostać i wjechać do USA oczywiście nie przyznając się że była juz w USA?
sly6 Napisano 17 Grudnia 2010 Zgłoś Napisano 17 Grudnia 2010 a oddawala Twoja zona I-94?moze byc tak ze nadal Ona jest w USA a wtedy,,jak bylo na granicy lub tez w Ambasadzie z odciskami palcow na to pytanie nie ma prostej odpowiedzi poniewaz to co bylo kiedys a teraz powoli sie zmienia,systemy co jakis czas sie aktualizowane a wtedy przy klamstwie mozna sie pozegnac z wiza,,kolejna sprawa wiza a wlot na teren USA to sa dwie rozne sprawy ale chyba wiesz o tym moze sie stac tak ze wiza bedzie wydana w Polsce ale juz na granicy ja zawroca wiec z takim czyms nalezy sie liczyc byly juz takie przypadki nawet opisywane w gazecie
dionizy Napisano 17 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Napisano 17 Grudnia 2010 Wiem że w tych sprawach nie ma żadnych regół. Nie było odcisków ani żadnych tęczówek a I-94 ma w domu. Nie pamiętam jak wyglądały wtedy wnioski czy podawało się wtedy gdzieś nazwisko męża i czy przez to mogli by dotrzec do tego że pod panieńskim nazwiskiem już była w USA
sly6 Napisano 17 Grudnia 2010 Zgłoś Napisano 17 Grudnia 2010 w ds dawnych bylo takie pytanie o nazwisko panienskie wiec tutaj moze cos wyjsc...i tak samo masz tutaj.. tzn ze byla ale ze miala wazna wize ..
tinki Napisano 17 Grudnia 2010 Zgłoś Napisano 17 Grudnia 2010 We wniosku wizowym musi podac swoje panienskie nazwisko, wiec moga ja po tym nazwisku odnalezc..
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.