Paweł Janda Napisano 30 Grudnia 2010 Zgłoś Napisano 30 Grudnia 2010 @jkb, w niektórych przypadkach amerykański system jest proimigracyjny, jeżeli skończyłeś odpowiednie studia, jesteś specjalistą, znasz język i warunki, jeżeli chcesz się dokształcić w USA, to jeśli jesteś dobry to znajdzie się firma, która w ciebie zainwestuje i odpowiedni status ci załatwi.
jkb Napisano 31 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Napisano 31 Grudnia 2010 No tak, ale to wizy Hx-b, a ja nie zamierzam pracować w Stanach. Tu nie chodzi o wyjazd do pracy, tylko wyjazd do dziewczyny Pozdrawiam!
jkb Napisano 7 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Napisano 7 Stycznia 2011 No tak, ale to wizy Hx-b, a ja nie zamierzam pracować w Stanach. Tu nie chodzi o wyjazd do pracy, tylko wyjazd do dziewczyny Pozdrawiam! Udało się Bez żadnych problemów na granicy, pytanie było tylko do kogo jadę (friend), gdzie się zatrzymuję (hotel) i jaki jest mój zawód (computer programmer). No i jeszcze "you've been here in december?" odpowiedź "yes sir". No i pieczątka na 6 miesięcy Pozdrawiam! @Westfield Southlake mall, Merrilville
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.