Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dzięki sly. Fakt jestem młody, ale od blisko dwóch lat mentalnie przygotowywałem się do tego. Muszę ci nawet powiedzieć, że przeczytałem nudny jak cholera przewodnik po wschodzie USA i mnóstwo różnych artykułów, żeby to sobie jakoś przybliżyć. Wiem, że w rzeczywistość może mnie mocno zaskoczyć, ale tego właśnie chcę. Muszę sobie przybliżyć te szkoły. Ale one wszystkie są prywatne prawda? Bardzo chciałem iść do państwowej, ale ona jest tylko na rok, więc nie wiem czy jest sens.

Chyba jednak będę szukał innej możliwości niż organizacje zajmujące się nauką w USA. Pewnie jest jakaś możliwość na pobyt w państwowej szkole.

Napisano

to albo masz kase na nauke lub tez przeliczyles sie z tym zbyt bardzo,,

bo do szkoly panstwowej mozesz chodzic ale aby 1 rok na taka wymiane w innym przypadku placisz i to nie mala kase ,,wiec czy wybierzesz szkole panstwowa czy tez prywatna to kase nalezy miec..

ostatnio ktos pisal jak jest na Florydzie,ze musiala byc dorosla osoba aby taka mloda zapisac do szkoly a Ty jak chcesz zrobic jak nie masz nikogo,wrazie problemow kto przyjdzie ?jak widzisz opiekun jest nie zastapiony

Napisano

No i tu się chyba pojawia szczęście w nieszczęśćiu. Odpowiedź jest właśnie na Florydzie bo jak okazało w Orlando mieszka rodzina, która mogłaby mnie przyjąć. Szkoda, bo miałem nadzieję na NY, ale jak się nie da to "jak się nie ma co się lubi..." ;D

Napisano

Widzisz mozesz poleciec na Floryde a juz na miejscu cos znalesc w NY..abys polecial i chcial cos dalej szukac a potem zobaczysz co bedzie

a moze pozostaniesz na Florydzie a do NY pojedziesz na wycieczke :)

daj znac jak Ci idzie z tym.i powodzenia ;)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...