kasia/usa Napisano 13 Stycznia 2011 Zgłoś Napisano 13 Stycznia 2011 Witam, w Krakowie otrzymalam wize na 10 lat, po 5 latach promesy postanowilam wyjechac do USA. na lotnisku bardzo czepiali sie dlaczego tak dlugo zwlekalam z przyjazdem i po wizycie i odpytywaniu w imigration dostalam wize na 1 miesiac. Moj caly pobyt w USA trwal 2 lata i 5 miesiecy. W Polsce jestem ponad 4 lata. Prosze napiszcie kiedy moge starac sie o kolejna wize i jakie sa szanse ze wpuszcza mnie do USA. Jak ktos ma podobne doswiadczenia to prosze piszcie
sly6 Napisano 13 Stycznia 2011 Zgłoś Napisano 13 Stycznia 2011 witaj widze ze czytalas troche forum o tym ze Twoja wiza juz jest nie wazna... ostatnio dziewczyna pisala ze po pewnym czasie poszla po nowa wize i wyszlo ze byla za dlugo i powiedzieli jej ze ma zakaz na 10 lat wiec Ty masz taki sam zakaz.. nawet jakbys dostala wize to jest granica a tutaj nie ma ze dali mi wize . a teraz pytanie jest takie czy jak po 10 letnim zakazie bys poszla po wize lub tez poleciala w ruchu bezwizowym to by Cie wpuscili do USA,,i wszystko zalezy od Konsula i urzednika na lotnisku i od tego jakbys sie przedstawila co ty chcesz emigrowac teraz ze piszesz w takim temacie/.czy tez pomylka jest .temat przenosze ps mozesz wjechac szybciej ale tutaj potrzebny jest waiver ale chyba czytalas cos o tym na forum.. a chcesz wjechac na jakiej wizie?
kasia/usa Napisano 13 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Napisano 13 Stycznia 2011 wiem, ze moja wiza jest juz niewazna, od mojego powrotu ze Stanow minelo 4 lata, to ze jest 10 lat zakazu to wiem tylko myslalam ze sa jakies wyjatki od tej zasady. Myslalam zeby starac sie o wize turystyczna ale nie wiem czy to dobry pomysl.
sly6 Napisano 13 Stycznia 2011 Zgłoś Napisano 13 Stycznia 2011 nie ma znaczenia ze masz chlopaka z obywatelstwem,masz meza,masz dziecko ...masz zakaz i to na wszystkie rodzaje wiz tzn wyjazdy i teraz albo postarasz sie o waiver albo tez poczekasz na zmiane prawa lub odczekasz kolejne lata w Polsce jak bedziesz miec waiver lub tez odczekasz te 10 lat wtedy starasz sie o wizy -k-1 lub dla zony cr1 byla taka dziewczyna po wize turystyczna i jej na rozmowie powiedzieli ma Pani zakaz wjazdu na 10 lat ...to samo bedzie przy k-1 czy na wize cr1 na laczenie rodzin
sly6 Napisano 13 Stycznia 2011 Zgłoś Napisano 13 Stycznia 2011 wpisz w szukaj na forum waiver i zobaczysz ile tego wyjdzie.. jak narazie masz male szanse na to ...do tego potrzebujesz dobrego prawnika
Gość beatka1 Napisano 15 Stycznia 2011 Zgłoś Napisano 15 Stycznia 2011 Czy to jest taka zelazna zasada ze, jak ktos przesiedzial wize turystyczna i wrocil do Polski a potem stara sie o wize emigracyjna to ma zakaz 10 lat wjazdu?A moze zdarzaja sie przypadki ze konsul przebaczy i wyda taka wize?
sly6 Napisano 15 Stycznia 2011 Zgłoś Napisano 15 Stycznia 2011 beatka czytasz troche forum i widzisz co sie dzieje jak narazie nikt nie napisal ze komus takie cos sie udalo jak sie udalo to tylko tyle ze w systemie kogos nie bylo a tak,,ma taki ktos zakaz i juz..tutaj nie ma takiego czegos ze moze Konsul cos wydac bo na tzw ladne oczy. a jesli wyda a urzednik na lotnisku zobaczy ze nie powinno sie wydac wtedy moze taka osobe wrocic ,,,ile to bylo razy tak ze komus dali wize w Polsce a na granicy bylo ze nie ,,zakaz wjazdu.. jak znajdziesz taki przypadek na tym forum ,czy gdzies indziej i bedzie ze ktos napisal ze ma zakaz lub tez w Ambasadzie komus dali jednak wize to daj znac,, po to jest waiver aby bylo wlasnie to przebaczenie ..jesli ktos takie cos dostanie wtedy jest inna rozmowa a tak sie moze skonczyc jak ktos bedzie uwazal ze kogos nie ma w systemie i sklamie w papierach http://www.usa.info.pl/board/Prawnik-Do-Wa...ocy-t13844.html
gal Napisano 15 Stycznia 2011 Zgłoś Napisano 15 Stycznia 2011 Czy to jest taka zelazna zasada ze, jak ktos przesiedzial wize turystyczna i wrocil do Polski a potem stara sie o wize emigracyjna to ma zakaz 10 lat wjazdu?A moze zdarzaja sie przypadki ze konsul przebaczy i wyda taka wize? To nie jest zelazna zasada tylko tak mowi przepis imigracyjny
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.