Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hej!

Piszę z następującym pytaniem. Jestem w trakcie załatwiania wyjazdu do USA: najpierw wok and travel przez wakacje a potem wymiana studencka z mojej uczelni (semestr w uczelni na usa). Moje pytanie brzmi następująco: jak to wygląda z wizą? Bo nie znam jeszcze szczegółów ale podejrzewam że do pracy i do studiowania potrzebuje dwóch różnych wiz? Jak wygląda zmiana wizy? Mogę to zrobić na miejscu czy musze wracać do Polski? Może miał ktoś z Was taką sytuację, potrzebuje informacji przed podpisaniem umowy o w&t bo jesli zmiana wizy bedzie zbyt skomplikowana to z work and travel zrezygnuje i pozostane tylko przy studiach.

Dzięki za info!

Owca

Napisano

wizy nowej w USA nie dostaniesz po work i travel ale mozesz zmienic status na studencki

ale czy to bedzie mozliwe zalezy od urzedu czy wydadza Ci zgode na taka zamiane,moga wydac ale nie musza'

a do tego to kosztuje .

Napisano

studia będę miała opłacone, zresztą to wymiana więc myślę że z wizą nie powinno być problemów.

orientujesz ile mniej wiecej to może kosztować? niestety tego typu koszty ponosze sama :S wiec bez sensu sie wpakowac w niewiadomojaką sumę...

btw. nie ma tu nikogo kto był w takiej sytuacji??

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...