Skocz do zawartości

Wczasy Na Karaibach W Trakcie Pobytu Na Wizie Turyst, Pomóżcie !

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

zadna porazka,,bo jesli mieli by znac kazde przepisy w USA w sprawie wiz to wiesz ile by mieli telefonow tam>a tak od tego masz urzad imigracyjny,Ambasade USA w Polsce,strony rzadowe jak np Ambasady USA..i tyle

co innego jesli by chodzilo o prawo w Polsce lub tez Unii..

Napisano

gosia071: nie wiem czy Ci pomoge, ale ... w 2008 roku bylem z zona i niemowlakiem w USA na wakacjach na 2 miesiace. Kazde z nas ma M w wizie na 10 lat (niemowlak na 5 lat). Planowalem jeszcze przed wylotem do USA z Polski, ze jak bedziemy w USA na wakacjach to wybierzemy sie gdzies na 10 dni (Meksyk lub Wyspy Karaibskie) i wrocimy do USA, ostatnie 2 tygodnie zakupy i do Polski. Wyladowalismy w Chicago (odwiedziny znajomych i nasza baza wypadkowa po USA). Wbito nam 6 miesiecy. W miedzyczasie kupilismy przez net wycieczke na Dominikane i polecielismy tam via Miami. Opuszczajac Miami nie wzieto nam I-94 tylko mielismy je caly czas w paszportach wlozone (nawet nie wiedzialem ze ma sie ich nie oddawac, zreszta nikt ich nie bral sam od siebie). Ja wracalismy do USA znowu via Miami to przechodzilismy rozmowe z urzednikiem od ktorego zalezy czy Cie wpusci czy nie. Poszlo normalnie (choc cos tam mruczal ze polska mowa podobna jest do rozyjskiej brrr...) w zapasie mialem papiery "wylotowe" do Polski jakby sie czepial to mialem mu pokazac ze wylatuje o czasie (ale nie byly potrzebne), wzial stare I-94 !!, dal nowe i kolejne 6 miesiecy. Z tym ze po powrocie z Dominikany do USA bylismy jeszcze 2 tygodnie w USA i wylecielismy do Polski. Tak bylo u mnie.

Jedyny i podstawowy minus u Ciebie to to, że chcesz leciec pod koniec 6 miesiecznego pobytu. A to moze by traktowane jako celowe działanie.

PS. O tym, ze planuje taki wypad bedac w USA wpisalem w papiery starajac się o wize (wczesniej mialem jedna odmowe, 2 wizy roczne z czego tylko 1 byla w uzytku) dla siebie plus żona (pierwszy raz). To samo wpisalem w papiery starajac sie o wize dla niemowlaka. Tak wiec co wpisalem to realizowalem ...

Napisano

Dziękuje bardzo za informacje z doświadczenia, mam nadzieje ze podobnie bedzie z nami ;) Wycieczke tez mamy juz zamowioną z neta i tez na Dominikane , rzeczywiscie jedyny mankament ze jest ona pod koniec naszego pobytu, pozostało tylko czekac i miec nadzieje ze wszystko bedzie ok ;)

Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...