sly6 Napisano 21 Stycznia 2011 Zgłoś Napisano 21 Stycznia 2011 zadna porazka,,bo jesli mieli by znac kazde przepisy w USA w sprawie wiz to wiesz ile by mieli telefonow tam>a tak od tego masz urzad imigracyjny,Ambasade USA w Polsce,strony rzadowe jak np Ambasady USA..i tyle co innego jesli by chodzilo o prawo w Polsce lub tez Unii..
gosia071 Napisano 21 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Napisano 21 Stycznia 2011 W przyszłym tygodniu spróbuje zadzwonić do PL, do ambasady, bo teraz weekend , zobaczymy czy tam mi ktoś odpowie ....
sly6 Napisano 21 Stycznia 2011 Zgłoś Napisano 21 Stycznia 2011 no jak znasz dobry numer to moze ktos cos odpowie..
Fisher Napisano 23 Stycznia 2011 Zgłoś Napisano 23 Stycznia 2011 gosia071: nie wiem czy Ci pomoge, ale ... w 2008 roku bylem z zona i niemowlakiem w USA na wakacjach na 2 miesiace. Kazde z nas ma M w wizie na 10 lat (niemowlak na 5 lat). Planowalem jeszcze przed wylotem do USA z Polski, ze jak bedziemy w USA na wakacjach to wybierzemy sie gdzies na 10 dni (Meksyk lub Wyspy Karaibskie) i wrocimy do USA, ostatnie 2 tygodnie zakupy i do Polski. Wyladowalismy w Chicago (odwiedziny znajomych i nasza baza wypadkowa po USA). Wbito nam 6 miesiecy. W miedzyczasie kupilismy przez net wycieczke na Dominikane i polecielismy tam via Miami. Opuszczajac Miami nie wzieto nam I-94 tylko mielismy je caly czas w paszportach wlozone (nawet nie wiedzialem ze ma sie ich nie oddawac, zreszta nikt ich nie bral sam od siebie). Ja wracalismy do USA znowu via Miami to przechodzilismy rozmowe z urzednikiem od ktorego zalezy czy Cie wpusci czy nie. Poszlo normalnie (choc cos tam mruczal ze polska mowa podobna jest do rozyjskiej brrr...) w zapasie mialem papiery "wylotowe" do Polski jakby sie czepial to mialem mu pokazac ze wylatuje o czasie (ale nie byly potrzebne), wzial stare I-94 !!, dal nowe i kolejne 6 miesiecy. Z tym ze po powrocie z Dominikany do USA bylismy jeszcze 2 tygodnie w USA i wylecielismy do Polski. Tak bylo u mnie. Jedyny i podstawowy minus u Ciebie to to, że chcesz leciec pod koniec 6 miesiecznego pobytu. A to moze by traktowane jako celowe działanie. PS. O tym, ze planuje taki wypad bedac w USA wpisalem w papiery starajac się o wize (wczesniej mialem jedna odmowe, 2 wizy roczne z czego tylko 1 byla w uzytku) dla siebie plus żona (pierwszy raz). To samo wpisalem w papiery starajac sie o wize dla niemowlaka. Tak wiec co wpisalem to realizowalem ...
gosia071 Napisano 26 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Napisano 26 Stycznia 2011 Dziękuje bardzo za informacje z doświadczenia, mam nadzieje ze podobnie bedzie z nami Wycieczke tez mamy juz zamowioną z neta i tez na Dominikane , rzeczywiscie jedyny mankament ze jest ona pod koniec naszego pobytu, pozostało tylko czekac i miec nadzieje ze wszystko bedzie ok Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.