mickwolf Napisano 2 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Napisano 2 Lutego 2011 ... - wiza pracownicza H1B - procedury przyznawania są dość skomplikowane i kosztowne, ciężko dostac - na forum w odpowiednim dziale znajdziesz wiecej na ten temat ... Bez urazy, ale proponuje aby nie rozpowszechniac nieprawidlowych informacji. Otrzymanie wizy H1B nie jest az tak bardzo skomplikowane, a juz w ogole kosztowne (mam na mysli beneficjenta takowej wizy), jak rowniez nie jest ja az tak bardzo ciezko dostac. Trzeba spelniac konkretne warunki - fakt, moze to trwac dosc dlugo - fakt. Ale zadna z powyzszych rzeczy. Nie dolujmy sie tak strasznie z ta trudnoscia zalatwienia jakichkolwiek formalnosci, bo potem mamy sytuacje, gdzie niezbyt rozgarnieci obywatele pewnego duzego azjatyckiego kraju zapelniaja ~90% puli wiz H1B i okupuja sektor IT w Stanach, a zdolni Polacy (np. z branzy IT) nawet nie probuja postarac sie o H1B, bo "dosc skomplikowane", "kosztowne" i "ciezko dostac". Nie jest moim zamierzeniem atakowac Cie osobiscie, chcialbym tylko ogolnie chronic przed dezinformacja. Tak jak napisalas szczegoly na pewno mozna znalezc w odpowiednim dziale forum. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly6 Napisano 3 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 mickwolf jak sie spelni warunki to mozna taka wize dostac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gal Napisano 3 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 Bez urazy, ale proponuje aby nie rozpowszechniac nieprawidlowych informacji. Otrzymanie wizy H1B nie jest az tak bardzo skomplikowane, a juz w ogole kosztowne (mam na mysli beneficjenta takowej wizy), jak rowniez nie jest ja az tak bardzo ciezko dostac. Trzeba spelniac konkretne warunki - fakt, moze to trwac dosc dlugo - fakt. Ale zadna z powyzszych rzeczy. Nie dolujmy sie tak strasznie z ta trudnoscia zalatwienia jakichkolwiek formalnosci, bo potem mamy sytuacje, gdzie niezbyt rozgarnieci obywatele pewnego duzego azjatyckiego kraju zapelniaja ~90% puli wiz H1B i okupuja sektor IT w Stanach, a zdolni Polacy (np. z branzy IT) nawet nie probuja postarac sie o H1B, bo "dosc skomplikowane", "kosztowne" i "ciezko dostac".Nie jest moim zamierzeniem atakowac Cie osobiscie, chcialbym tylko ogolnie chronic przed dezinformacja. Tak jak napisalas szczegoly na pewno mozna znalezc w odpowiednim dziale forum. Pozdrawiam Musisz pamietac, ze termin jest bardzo wazny. Kazdego roku pula wiz jest wykorzystana juz w styczniu na nadchodzacy rok, wiec konkurencja bardzo duza wiec nie tak latwo.http://www.uscis.gov/portal/site/uscis/men...0004718190aRCRD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kara_kc Napisano 3 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 Bez urazy, ale proponuje aby nie rozpowszechniac nieprawidlowych informacji. Otrzymanie wizy H1B nie jest az tak bardzo skomplikowane, a juz w ogole kosztowne (mam na mysli beneficjenta takowej wizy), jak rowniez nie jest ja az tak bardzo ciezko dostac. Trzeba spelniac konkretne warunki - fakt, moze to trwac dosc dlugo - fakt. Ale zadna z powyzszych rzeczy. Nie dolujmy sie tak strasznie z ta trudnoscia zalatwienia jakichkolwiek formalnosci, bo potem mamy sytuacje, gdzie niezbyt rozgarnieci obywatele pewnego duzego azjatyckiego kraju zapelniaja ~90% puli wiz H1B i okupuja sektor IT w Stanach, a zdolni Polacy (np. z branzy IT) nawet nie probuja postarac sie o H1B, bo "dosc skomplikowane", "kosztowne" i "ciezko dostac".Nie jest moim zamierzeniem atakowac Cie osobiscie, chcialbym tylko ogolnie chronic przed dezinformacja. Tak jak napisalas szczegoly na pewno mozna znalezc w odpowiednim dziale forum. Pozdrawiam dziękuję za sprostowanie. to, że proces jest mozolny i kosztowny (dla firmy) i że coraz trudniej znalesc firmy które się tego podejmą słyszałam od mojego prawnika 2 lata temu. Cieszę się, że w rzeczywistości wyglada to lepiej! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.